Sărbătoarea comercială a „Zilei Îndrăgostiţilor” este cauza multor depresii şi suiciduri.

Sociologii au descoperit că de „Ziua Îndrăgostiţilor”, care este serbată pe 14 februarie, mai mult de jumătate dintre tineri cad în stări de depresie şi se atestă o creştere de 2 ori a suicidurilor în rîndurile bărbaţilor şi femeilor singure.

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Carolina de Nord au descoperit că cuplurile vesele de îndrăgostiţi crează stări de depresie celorlalţi. Cel mai mult în această zi suferă cei care din careva motive sunt singuri.

Astfel sondajul a arătat că pe 14 februarie, 60% dintre tineri nu au de gînd să iasă din casă, ca să nu fie deranjaţi de cuplurile de îndrăgostiţi.

Statisticile medicilor relevă date şi mai triste: în ultimii 10 ani, numărul de suiciduri în rîndul celor singuri s-a dublat de „Ziua Îndrăgostiţilor”.

Între timp, ortodocşii trebuie să-şi amintească faptul că „îndrăgostirea” este un concept care nu are nimic de-a face cu creştinismul. „Îndrăgostirea” e o expresie senzuală a pasiunii pătimaşe, a dependenţei, care distruge sufletul uman. Iar „Ziua Îndrăgostiţilor” e o sărbătoare comercială, absolut străină şi necunoscută Ortodoxiei!