Selectați pagina

Ziariștii ACUZĂ: „Obama este cel mai PERICULOS președinte din istoria Statelor Unite!”

Ziariștii ACUZĂ: „Obama este cel mai PERICULOS președinte din istoria Statelor Unite!”

obamaȘefa Biroului de la Washington al cotidianului USA Today, Susan Page, a adus Administrației Obama o serie de critici de o duritate fără precedent acuzând-o de violarea libertății presei.

Page a spus că Obama este „cel mai restrictiv” și „cel mai periculos” dintre toți președinții de până acum ai Statelor Unite.

Ziarista a făcut aceste comentarii la un seminar al Asociației Corespondenților de la Casa Albă, desfășurat pe 25 octombrie. Deși foarte dure, acestea nu sunt primele acuzații la adresa felului în care Obama tratează presa.

În 2013, șeful de la Fox News Roger Ailes a publicat o scrisoare deschisă devastatoare, criticându-l pe Obama pentru că a dispus anchetarea reporterului James Rosen. Ailes a scris atunci că Obama „incriminează însăși investigația jurnalistică”.

Tot în 2013, Associated Press a acuzat că înăsprirea atitudinii lui Obama față de presă are un „efect de gheață” asupra jurnalismului. Aceasta, după ce Departamentul de Justiție a obținut în secret numerele a 100 de reporteri de la AP.

Până și Huffington Post a deplâns felul în care Obama tratează presa, acuzîndu-l de visuri dictatoriale.

La începutul acestui an, Reporteri fără Frontiere au degradat Statele Unite în clasamentul privind libertatea presei în lume, de pe locul 33 pe locul 46.

Sursa: evzmd.md

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.