Selectați pagina

Zi libera de Craciun in Ucraina, dupa… calendarul nou. Reactia Bisericii Ortodoxe locale

Zi libera de Craciun in Ucraina, dupa… calendarul nou. Reactia Bisericii Ortodoxe locale

Parlamentul Ucrainean a votat o noua lege, declarand ziua de 25 decembrie zi libera, desi Biserica Ortodoxa locala serbeaza Craciunul abia pe 7 ianuarie. Vezi reactia Bisericii…

O noua lege, votata in Ucraina, a declarat ziua de 25 decembrie a fiecarui an drept zi libera, de sarbatoare in intreaga tara, desi Craciunul este serbat de majoritatea locuitorilor dupa calendarul vechi, cu o intarziere de 13 zile, scrie lonews.ro

Ucraina: prin lege, 25 decembrie declarata zi libera de Craciun, dupa calendarul nou

Ca raspuns, Protopopul Nicolae Danilevici, vicepresedinte al Departamentului pentru Probleme Externe al Bisericii Bisericii Ortodoxe Ucrainene, a conferit o interpretare pozitivă noii legi adoptate de Parlamentul Ucrainean, care popularizeaza vacanța de Crăciun conform calendarului nou [în timp ce Biserica Ortodoxă din tara sărbătorește Craciunul conform calendarului vechi, pe 7 ianuarie].

Părintele Nicolae a declarat:

„Ca paroh al unei biserici cu hramul Sfântul Spiridon, a cărui cinstire speciala are loc pe 25 decembrie (dupa calendarul vechi iulian) și coincide cu Crăciunul catolic, consider pozitiva adoptarea acestei legi”.

“În timp ce catolicii se vor bucura de sărbătoarea lor, ii voi invita pe toți ortodocșii din Kiev sa ni se alature la sarbatoarea ocrotitorului nostru”, a spus Părintele Nicolae.

El propune, în urma adoptarii acestei noi legi privind sarbatorirea Craciunului, să se construiască biserici inchinate Sfântului Spiridon, în toate eparhiile Bisericii Ortodoxe din Ucraina.

“Și, cat timp ele se construiesc, credincioșii vor putea merge în continuare la bisericile care exista, pentru a participa la slujbă în cinstea sfântului. Astfel, vor fi mai mulți oameni care se vor bucura de sărbătoare, în acea zi, în țara noastră”, a încheiat Protopopul.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *