Selectați pagina

Zeci de oameni au fost arestaţi la Sankt Petersburg, în timpul unei manifestaţii gay

Zeci de oameni au fost arestaţi la Sankt Petersburg, în timpul unei manifestaţii gay

Zeci de oameni au fost arestaţi la Sankt-Petersburg în timpul unor confruntări violente între militanţii pentru drepturile homosexualilor şi naţionaliştii ruşi. Iar oficialii spun că manifestaţia este ilegală după adoptarea unei legi care interzice propaganda gay. Totodată, zeci de mii de persoane au defilat pe străzile din Paris în cadrul unei parade a homosexualilor, relatează publika.md.

Autorităţile din Sankt-Petersburg au declarat că organizatorii manifestaţiei, care s-a desfăşurat într-un spaţiu destinat demonstraţiilor, au încălcat legea ce interzice propaganda homosexualităţii, adoptată recent de Duma de Stat. Evenimentul a trezit nemulţumirea naţionaliştilor, care au scandat sloganuri împotriva gay-lor şi au aruncat cu ouă şi pietre în reprezentanţii minorităţilor sexuale.

“Am venit aici pentru că mişcarea gay este un dezastru şi o ruşine pentru Rusia”, a spus un bărbat.

Zeci de mii de persoane au defilat pe străzile Parisului cu ocazia unei parade gay care marchează o lună de la oficierea primei căsătorii între persoane de acelaşi sex, în Franţa.

[youtube]http://youtu.be/jUrsxva7Dc4[/youtube]

“Suntem mulţumiţi pentru ceea ce am obţinut până acum, însă este mult de făcut pentru ca persoanele gay să aibă aceleaşi drepturi ca persoanele heterosexuale”, a spus o femeie.

Pe 29 mai, la Primăria Montpellier, în sudul Franţei, a avut loc oficierea primei căsătorii a unui cuplu gay. Franţa a devenit cea de a 14-a ţară care recunoaşte căsătoria între persoane de acelaşi sex.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.