Selectați pagina

Zeci de mii de musulmani turci vin să se închine icoanei făcătoare de minuni a Sf. M. Mc. Gheorghe

Zeci de mii de musulmani turci vin să se închine icoanei făcătoare de minuni a Sf. M. Mc. Gheorghe

O ştire oarecum neobişnuită a apărut în mass-media online. Zeci de mii de turci musulmani au venit să se închine icoanei făcătoare de minuni a Sf. M. Mc. Gheorghe.

Această icoană se află în mănăstirea Sf. Gheorghe de pe insula Prinkipo, arhipelagul Insulelor Princiare, la aproximativ 15 km de Istambul, care cîndva a fost oraşul ortodox Constantinopol. În faţa mănăstirii s-au format cozi imense, iar numărul vizitatorilor în acest an a ajuns la un total de 150 000. Despre acest fapt informează agenţia de ştiri greacă Romfea.

De ce musulmanii au evlavie la acest sfînt ortodox este clar din viaţă acestuia, în care se povesteşte cum un anumit musulman a împuşcat în icoana Sf. M. Mc. Gheorghe dintr-un arc, după care i s-a umflat mîna şi i s-au început nişte dureri insuportabile. Un preot ortodox atunci l-a sfătuit pe acest musulman ca să aprindă o candelă pe noapte în faţa icoanei Sf. M. Mc. Gheorghe iar spre dimineaţă să îşi ungă mîna cu uleiul din această candelă.

Musulmanul a ascultat, iar cînd mîna i s-a vindecat în mod miraculos, acesta a crezut şi în Hristos. Însă alţi musulmani, pentru acest fapt l-au dat la o moarte mucenicească. Acest credincios convertit, numele căruia nu i se ştie, este pictat pe o icoană locală, ca o figură mică cu candela în mînă lîngă Sf. M. Mc. Gheorghe.

Din păcate, musulmanii turci din ziua de azi, îl onorează pe Sf. M. Mc. Gheorghe, dar nu iau exemplu predecesorului lor care primind vindecare mînii sale de la Sf. Gheorghe, a primit şi Botezul, prin care şi sufletul său şi l-a vindecat şi salvat.

În plus, trebuie remarcat faptul că cinstirea Sf. M. Mc. Gheorghe de către musulmani are loc în altă zi, din cauza că Biserica Greciei e după stil nou, dictat de Roma catolică.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Urmăritori / Pingbacks

  1. Zeci de mii de musulmani turci au venit să se închine icoanei făcătoare de minuni a Sf. M. Mc. Gheorghe | ganduri din ortodoxie - […] aparatorul.md: O ştire oarecum neobişnuită a apărut ieri în mass-media online. Zeci de mii de turci musulmani au venit…
  2. Zeci de mii de musulmani turci au venit să se închine icoanei făcătoare de minuni a Sf. M. Mc. Gheorghe – ortodoxiadreaptacredinta - […] aparatorul.md: O ştire oarecum neobişnuită a apărut ieri în mass-media online. Zeci de mii de turci musulmani au venit…
  3. Zeci de mii de musulmani turci au venit să se închine icoanei făcătoare de minuni a Sf. M. Mc. Gheorghe | cugeteortodoxe - […] aparatorul.md: O ştire oarecum neobişnuită a apărut ieri în mass-media online. Zeci de mii de turci musulmani au venit…

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.