Selectați pagina

Zeci de mercenari din Republica Moldova pe baricade alături de luptătorii din estul Ucrainei

Zeci de mercenari din Republica Moldova pe baricade alături de luptătorii din estul Ucrainei

conferinta militaraZeci de mercenari moldoveni, simpatizanți ai separatiștilor din Lugansk și Donețk, luptă în sudul Ucrainei, au anunțat reprezentanții Procuraturii Generale în cadrul unei conferințe de presă.

”Activitatea mercenarilor este un fenomen nou pentru Republica Moldova, dar și unul periculos pentru securitatea națională a țării. Persoanele care au fost reținute sunt în mare parte vorbitoare de limba rusă, cu aptitudini de luptă. Suntem convinși că au participat la conflictul armat din sud-estul Ucrainei. În regiunile Donețk și Lugansk luptă zeci de cetățeni ai Republicii Moldova. Nu excludem că unii au fost răniți, iar alții au murit în timpul conflictului”, a declarat procurorul interimar al Procuraturii municipiului Chișinău, Igor Popa.

Procuratura Generală a inițiat șase cauze penale pentru activitatea de mercenar. Zece persoane, cu vârste cuprinse între 26 și 32 de ani, locuitori ai autonomiei găgăuze, orașelor Cimișlia, Cantemir și a municipiului Chișinău au fost reținute. Două persoane au fost condamnate la câte trei ani de închisoare fiecare. Toate cauzele penale au fost instrumentate in baza informațiilor Serviciului de Informații și Securitate.

Sursa: http://abcnews.md/

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке