Selectați pagina

Zece cazuri confirmate de antrax, la Cahul. Alte 38 de persoane se află sub supravegherea medicilor

Zece cazuri confirmate de antrax, la Cahul. Alte 38 de persoane se află sub supravegherea medicilor

antraxNumărul infectărilor cu antrax confirmate a ajuns la zece. Şase persoane cu antrax cutanat sunt internate la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Toma Ciorbă“ din Chişinău, iar încă patru – la Spitalul raional Cahul. Totodată, sub supraveghere medicală la domiciliu se află 38 de oameni. Majoritatea sunt din satul Vadul lui Isac, trei persoane sunt din Cotihana şi încă două din Colibaş, raionul Cahul.

Directorul spitalului „Toma Ciorbă“, Victor Deatişen, a declarat pentru agenţia de presă IPN că starea pacienţilor este satisfăcătoare, fiindu-le administrat tratamentul cuvenit. Medicul a mai spus că şi un singur caz de antrax trebuie să trezească îngrijorarea autorităţilor dacă nu este stabilită şi lichidată sursa infectării.

La rândul său, directorul Spitalului raional din Cahul, Anatol Malcov, a precizat că cei patru pacienţi cu antrax lucrau la ferma unde a fost descoperită infecţia de antrax. Prezenţa Bacillus anthracis a fost depistată în probele prelevate din carnea şi din pielea unui viţel şi a unei oi sacrificate în Vadul lui Isac. În ferma respectivă a fost instituită carantină.

Antraxul este o boală infecţioasă comună omului şi animalelor. Oamenii pot dezvolta patru tipuri de infecţii cu antrax: cutanat, gastrointestinal, orofaringian (regiunea posterioară a cavităţii bucale) şi respirator. Persoanele din Vadul lui Isac au dezvoltat antrax cutanat, cea mai răspândită şi cea mai uşoară formă a infecţiei.

Sursa: adevarul.ro

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *