Selectați pagina

Zeama de lămâie alungă durerile de dinți, de cap, reumatismale și nu numai

Zeama de lămâie alungă durerile de dinți, de cap, reumatismale și nu numai

Zeama de lămâie sau câteva felii de lămâie cu miere îți aduc nu doar un plus de vitamina C, ci și alungă durerile de dinți, de cap, reumatismale și nu numai.

Hipertensiune

Lămâile conțin potasiu și te susțin în lupta de a-ți ține sub control tensiunea arterială. Zeama de lămâie îndeosebi nu trebuie să lipsească din dieta zilnică a persoanelor care suferă de afecțiuni cardiovasculare, dar nici a celor care suferă de depresie sau de nervozitate.

Pietre la rinichi

Consumul regulat de suc de lămâie amestecat cu apă stimulează producția de citrat urinar, o substanță prezentă în urină care previne formarea pietrelor la rinichi. Este un motiv întemeiat să te obișnuiești să bei apă cu lămâie în fiecare dimineață.

Afecțiuni respiratorii

Când suferi de răceală sau vreo boală respiratorie, bea apă cu lămâie sau ceaiuri călduțe în care pui zeamă de lămâie. Te vor ajuta să respiri mai bine. De altfel, zeama de lămâia este un remediu benefic și celor care suferă din cauza crizelor de astm. Aceștia din urmă pot lua 2 linguri de zeamă de lămâie înainte de fiecare masă și alte 2 înainte de culcare, pentru a reduce simptomele de astm.

Dureri de dinți

Tot cu zeamă de lămâie poți să stopezi și durerile de dinți, să oprești sângerările gingivale. Clătește frecvent gura cu puțin suc de lămâie, proaspăt stors!

Artrită

Simptomele artritei și reumatismului sunt mai ușor de ameliorat cu ajutorul lămâiei. Este un bun diuretic, deci, prin creșterea diurezei, reduce inflamațiile, deoarece pe cale urinară sunt eliminate toxinele și bacteriile.

Dureri de cap

Când durerea de cap nu mai cedează, ești salvat dacă ai o lămâie în casă. Încălzește puțină apă și storce o jumătate de lămâie. În apa călduță, toarnă sucul, amestecă și bea imediat cu înghițituri mici, treptat. Sucul de lămâie scade intensitatea durerii.

Sursa: clicksanatate.ro

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *