YouTube a restricționat, în funcție de vârstă, un documentar realizat de Liga Catolică, care critică Disney. Astfel de restricții limitează masiv raza de acțiune a unui videoclip.

YouTube este acuzat de cenzură pentru că a restricționat un documentar critic la adresa Disney

YouTube este acuzat de cenzură pentru că a restricționat un documentar critic la adresa Disney

YouTube nu a explicat motivul pentru care a restricționat vârsta documentarului „Walt’s Disenchanted Kingdom”.

Documentarul susține că Disney a luat decizii care au compromis imaginea de familist pentru a deveni un brand „woke” care încearcă, de asemenea, să liniștească Partidul Comunist Chinez.

Potrivit directorului de comunicare al Ligii Catolice, Mike McDonald, aceștia au primit un e-mail de la YouTube care susținea că videoclipul nu este adecvat pentru copii. Cu toate acestea, compania de partajare video nu a specificat ce anume din videoclip nu era adecvat pentru copii.

McDonald a declarat pentru Just the News că a reamintit YouTube că are o politică care permite „materiale educaționale și documentare”, menționând în continuare că „asta este ceea ce este acel videoclip”.

„Documentarul a fost verificat de avocați… Nu există nimic în acest film care să fie reprobabil. Nu există înjurături, nuditate, violență gratuită. Doar oameni care vorbesc despre Disney”, a adăugat el.

YouTube a respins apelul.

McDonald a declarat că decizia i-a accelerat eforturile de a-și construi contul Rumble.

„Documentarul este încă pe YouTube, dar inițial l-am lansat pe Rumble”, a precizat el. „Așa că acum am direcționat oamenii mai ales acolo. De asemenea, este disponibil acum și pe Salem Media și pe DVD ca opțiuni alternative.”

Sursa: https://justthenews.com/nation/free-speech/thurs-youtube-stands-decision-after-documentary-video-slamming-disney-hit-age