wi_fiOamenii de știință din Britania, bazându-se pe unele studii efectuate, au obținut următoarele rezultate: semnale Wi-Fi pot fi periculoase pentru sănătatea copiilor.

Experții insistă că obligația părinților este de a limita și chiar exclude utilizarea smartphone-urilor de către copii. Creierul copilului percepe cel mai mult radiația de conexiune fără fir.
De asemenea, organismul copilului poate absorbi mult mai ușor radiația în comparație cu corpul unui adult.

Mai pe seamă aceste radiații trebuie evitate de către femeile gravide, care sunt sfătuite să nu țină telefonul mobil în buzunar.

Efectul negativ a Wi-Fi asupra copiilor este explicat astfel: cea mai mare doză de radiație absorb țesuturile cerebrale, țesutul craniului fiind mult mai subțire, iar dimensiunea relativă a acestuia mult mai mică.

Oamenii de știință consideră că de asemenea rețeaua fără fir are un efect negativ asupra copilului, care se află în uter, sau mai precis, asupra creierului în curs de dezvoltare.
Astăzi oamenii de știință insistă ca producătorii de smartphone-uri să indice la ce distanță aceste dispozitive sunt sigure pentru a-i purta.

Standartul normei de distanță la care gadgetul ar trebui să fie îndepărtat de la corpul uman este de 20 de cm.

Sursa: ruslekar.info