E o stire care nu e chiar noua, dar care e bine de stiut si de constientizat. Este vorba de pericolul pe care-l reprezinta cunoscuta bautura racoritoare Fanta, produsă de compania Coca-Cola. Asadar…vreti sa consumati niste pesticide in plus? Luati si consumati Fanta! Caci toate cercetarile care au fost intreprinse de laboratoarele de analiza din Marea Britanie au scos in evidenta faptul ca Fanta contine de 300 de ori mai multe pesticide in fiecare sticla de suc, decat nivelul normal permis.

Ce chimicale peste limitele normale au fost detectate mai exact in Fanta? E vorba de carbendazim, thiabendazol, imazalil, procloraz, malation si iprodion – toate reprezentand pesticide obisnuite ce apar in recoltele de portocale. Iata totusi o veste buna: asta inseamna ca firma Coca-Cola foloseste cu adevarat in producerea bauturii Fanta un anumit nivel de suc de portocale. Ce mai conteaza ca portocalele sunt contaminate cu aceste chimicale…

In apararea sa, Coca-Cola spune ca “toate bauturile testate respecta regulile de securitate alimentara”. Ati inteles? Coca-Cola respecta regulile de securitate alimentara in prepararea bauturii, asa ca nu va mai ingrijorati de pesticide! De fapt, toate aceste chimicale sunt perfect sigure, caci Coca-Cola ne asigura ca “aceste niveluri foarte mici de chimicale se incadreaza in nivelurile zilnice acceptabile pentru organismul uman, asa ca toti consumatorii de Fanta n-au nicio problema de securitatea alimentara”.

Uau! Oare de ce sa ne ingrijoram mai mult? Faptul ca au fost descoperite niveluri mari de pesticide in Fanta sau faptul ca firma Coca-Cola crede ca aceste niveluri sunt “acceptabile” pentru organismul uman!? Stiati, de exemplu, ca unii fermieri indieni folosesc bauturile racoritoare produse de Coca-Cola drept pesticide pentru a-si trata si proteja recoltele? Si recoltele lor vor fi protejate, pentru ca firma Coca-Cola are grija “sa injecteze” in bauturile sale un nivel acceptabil de pesticide. In aceste conditii, cand va e sete, ati mai dori sa mai consumati bauturi cu pesticide? E doar alegerea dvs!