Selectați pagina

Vremurile de pe urmă. Călugării devin lumeşti. Un schimnic e şi artist, cîntăreţ şi muzicant. Video

Vremurile de pe urmă. Călugării devin lumeşti. Un schimnic e şi artist, cîntăreţ şi muzicant. Video

Notă: Dragi fraţi şi surori întru Hristos! Se vede că trăim vremurile de pe urmă. Sf. Antonie cel Mare spunea: “În timpurile de pe urmă călugării vor fi ca mirenii, iar mirenii – ca dracii”. Acest lucru deja vedem că se întîmplă. Clerul a început sa îşi uite misiunea care le-a fost încredinţătă de Dumnezeu. Astfel că împreună cu clerul, şi mirenii se îndepărtează de Dumnezeu şi cad în păcate şi patimi. Cel care are urechi să audă!

În fotografie: “schiarhimadritul” Serafim din Georgia, în îmbrăcăminte scenică.

“Iubiţilor, nu daţi crezare oricărui duh, ci cercaţi duhurile dacă sunt de la Dumnezeu, fiindcă mulţi prooroci mincinoşi au ieşit în lume.” (1 Ioan 4:1)

Pe contul său de Instagram (!!!), schiarhimandritul postează diferite fotografii provocatoare, iar din postările sale aflăm că el continuă să facă minuni şi datorită rugăciunilor sale se nasc chiar şi copii.

Pentru cei ce nu cunosc, explicăm că prefixul “schi” (schiarhimadrit) înseamnă primirea Schimei Mari îngereşti. Tunderea în Schima Mare înseamnă lepădarea totală de lume pentru a-ţi uni viaţa cu Hristos. Schimnicul de obicei trăieşti separat de mănăstire, iar arhiereul care a îmbrăcat Schima cea Mare trebuie să rămînă pînă la sfîrşitul zilelor sale schimnic. La tunderea în schimnic, călugărul primeşte un har deosebit pentru asceză, numit de sfinţii părinţi – al doilea botez.

În vremurile de început ale creştinismului, schimnicii trăiau în pustie. Astăzi, neavînd posibilitate de a trăi în zone pustii departe de oameni, pentru a-şi dedica întreaga viaţă Lui Hristos, schimnicii în loc de a da jurămîntul de a fi pustnici, dau jurămîntul să trăiască zăvorîţî – obligaţie de a se închide într-o peşteră singuratică ca într-un sicriu şi astfel să moară complet pentru lumea, rămînînd singuri cu Dumnezeu. Astfel au devenit cunoscuţi sub numele de călugări ai Schimei Mari.

În acest video, “schimnicul” cîntă piesele sale pentru papa de la Roma, în cardul catedralei Svetitskhoveli.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *