Selectați pagina

Vremea face ravagii în lume. În Rusia și SUA a nins puternic, iar Germania este sub ape

Vremea face ravagii în lume. În Rusia și SUA a nins puternic, iar Germania este sub ape

Vremea face ravagii în lume. În Rusia și Statele Unite ale Americii a nins puternic, iar Germania se confruntă cu cele mai grave inundații din ultimii zece ani.

În Moscova, a căzut 20 la sută din norma lunară de zăpadă. Din cauza vremii, în capitala rusă, 15 zboruri au fost anulate. Ninsorile puternice au dat bătăi de cap și în alte zone. În Regiunea Kaluga, 40 de localități au rămas fără curent electric. Autoritățile i-au sfătuit pe oameni să evite deplasările lungi.

Și în Statele Unite a nins puternic. În California, stratul de zăpadă depășește jumătate de metru. Autoritățile se tem că la topirea zăpezii, râurile și-ar putea ieși din matcă și vor provoca inundații.

Nord-estul Germaniei este sub ape. Potrivit autorităților, acestea sunt cele mai puternice inundații din ultimii zece ani. Iar în sudul țării, ninge. Aici, vântul a bătut cu 123 kilometri la oră și s-au înregistrat temperaturi de până la minus 20 grade Celsius.

Și vecinii noștri se confruntă cu vreme extremă. În România a fost emis Cod Galben de vânt în două județe. Meteorologii spun că vremea se va mai răci, iar de Crăciun va viscoli puternic. În Ucraina, se așteaptă ca temperaturile să scadă în weekend până la minus 25 de grade Celsius.

Sursa: publika.md

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne găseşti şi pe:

Статьи на русском языке

Статьи на русском языке