Selectați pagina

Vreme extrema in lume: California se confrunta cu incendii devastatoare, iar Mexic si India cu inundatii de proportii

Vreme extrema in lume: California se confrunta cu incendii devastatoare, iar Mexic si India cu inundatii de proportii

incendiiCalifornia se confrunta cu incendii devastatoare de padure, iar Mexic si India sunt afectate de inundatii de proportii. In orasul Chihuahua din nordul Mexicului, sute de oameni au ramas izolati, iar cateva case au fost inghitite de ape. In acelasi timp, in India, localnicii din 200 de sate au fost nevoiti sa-si paraseasca locuintele.

Sudul statului California continua sa fie mistuit de incendii de padure. Zeci de echipaje de pompieri lupta cu flacarile care distrus deja 11.000 de hectare de paduri, dar si cel putin sapte locuinte. Potrivit pompierilor, abia a patra parte a incendiului a fost stinsa. Pana acum, peste 5.600 de locuitori au fost nevoiti sa-si paraseasca locuintele, iar in orasul Idyllwild populatia a fost evacuata integral.

Inundatiile puternice, determinate de ploile torentiale fac ravagii in orasul Chihuahua din nordul Mexicului. Sute de oameni au ramas izolati, iar cateva case au fost inghitite de ape. Mai multe echipaje de pompieri au venit la fata locului, pentru a-i salva pe cei care au ramas blocati in case si masinile care riscau sa fie luate de ape. Din motive de siguranta, aeroportul din oras a fost inchis.

Si sudul Indiei se confrunta cu inundatii de proportii. Localnicii din 200 de sate din statul Andhra Pradesh au fost nevoiti sa-si paraseasca locuintele, dupa ce raul Godavari a iesit din albie. Mai multe elicoptere ale aviatiei indiene au participat la operatiunile de salvare. In regiune au fost aduse deja alimente, apa, dar si medicamente pentru localnici. In iunie, ploile torentiale din India au cauzat moartea a peste o mie de oameni.

Sursa:publika.md

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne găseşti şi pe:

Статьи на русском языке

Статьи на русском языке