Selectați pagina

Vrem „o țară ca afară”?! Ȋn Germania, un copil din trei se naște din părinți necăsătoriți

Vrem „o țară ca afară”?! Ȋn Germania, un copil din trei se naște din părinți necăsătoriți

Ziarul Zeit scrie că anul trecut, în Hamburg, 40% din totalul nou-născuților (aproximativ 20.000, conform statisticilor) au avut părinți necăsătoriți. În cazul primului născut, procentul a fost chiar mai mare, de 46%, potrivit Oficiului Federal pentru Statistică din Wiesbaden.

Ȋn 1991, acest procent era, în Hamburg, de aproximativ 26%. Creșterea procentului urmează o tendință națională.

După dărâmarea Zidului Berlinului, numărul copiilor născuți din părinți necăsătoriți s-a dublat în Germania: de la 15% în 1990, la 35% în 2015. Există diferențe mari între noile și vechile state.

În fosta Germanie de Vest, cei mai mulți copii încă vin pe lume într-o familie, având părinții căsătoriți, și doar 30% dintre ei nu au această șansă. Procentul lor este dublu însă în noile landuri din estul țării (fosta RDG), unde 61% dintre nou-născuți au părinții necăsătoriți. Ȋn cazul primului născut, procentul crește la 71%.

Conform Oficiului Federal pentru Statistică din Germania, în anul 2014 s-a înregistrat un număr record pentru copiii născuți în cupluri ce nu aveau un certificat de căsătorie.

Germania se înscrie, la acest capitol, în tendința mai largă a țărilor dezvoltate, care s-au îndepărtat de modelul familiei tradiționale.

De asemenea, Oficiului Federal pentru Statistică informează, conform t-online.de, că fiecare al cincilea copil care vine pe lume în Germania se naște dintr-o mamă de naționalitate străină.

Femeile din Turcia sunt pe primul loc, cu 21.555 de copii născuți, urmate de poloneze, cu 10.831 nou-născuți. Anul trecut, o creștere foarte mare a numărului de nou-născuți, comparativ cu 2014, a existat și în cazul mamelor din Siria, România (8.154 de copii) și Bulgaria.

Active News

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *