Selectați pagina

VREDNIC ESTE! OFICIAL: Mitropolitul Serafim de Pireu cere convocarea unui Sinod Panortodox care să condamne sinodul tâlhăresc din Creta și pe semnatarii lui

VREDNIC ESTE! OFICIAL: Mitropolitul Serafim de Pireu cere convocarea unui Sinod Panortodox care să condamne sinodul tâlhăresc din Creta și pe semnatarii lui

In Cadrul Simpozionului Interortodox de la Sofia, IPS Serafim al Pireului, prin reprezentantul sau la Congres, protopresbiterul Anghelos Anghelakopulos a cerut intrunirea unui Sinod Panortodox si condamnarea ereziilor din Creta.

Partea I 

Iubiti frati in Hristos,

Vreau sa ne exprimam recunostinta Preafericirii Sale Patriarhului Neofit al Bulgariei si organizatorilor acestui Simpozion Interortodox din Sofia.
Episcopul nostru, Mitropolitul Serafim al Pireului da Binecuvantarea Sa acestui Simpozion.

Partea a II-a si cea mai importanta

Nu exageram deloc daca spunem ca in zilele noastre avem de-a face cu o reinviere a pseudo-sinodului unionist de la Ferara-Florenta.
Minciuno-sinodul din Creta care s-a intrunit la sfarsitul lui iunie 2016 este un nou sinod Ferrara-Florenta. Acest pseudo-sinod nu este nici Mare, nici Sfant, nici Sinod (Panortodox), ci este un sinod talharesc, florentin, eretic, ecumenist si fals.
De aceea in baza aceea ce am marturisit mai jos este abolut necesar ca Bisericile Ortodoxe Locale si in special cele care nu au participat la Creta sa faca un Sinod Panortodox care ar trebui sa condamne asa zisul „Sinod din Creta” ca talharesc, eretic si ecumenist, sa respinga textele lui ca fiind eretice, sa fie condamnati organizatorii lui, protagonistii lui si participantii semnatari ai lui, si cei care accepta textele eretice, sa condamne ecumenismul sincretist, intercrestin si interreligios ca panerezie, sa decida deasemenea retragerea tuturor Bisericilor Locale din asa numitul Consiliu Mondial al Bisericilor (adica al ereziilor), sa se termine aparitiile publice a ortodocsilor impreuna cu cei de diferite religii si cu ereticii, si sa demisioneze din dialogul steril dintre Ortodoxie si orice fel de eretici.

Fie ca Sfanta Treime sa ne invredniceasca de condamnarea panortodoxă sinodala a falsului sinod din Creta cu binecuvantarile domniilor voastre.

Inaltpreasfintitul  Serafim de Pireu prin reprezentantul sau, parintele  Anghelos Anghelakopulos, Protoprezbiter al Sfintei Mitropolii a Pireului.
PS: Scrisorica  patriarhala romana trimisa la sinodul Greciei a fost respinsa ca inacceptabila si interventie in trebuirle altei Biserici Autocefale, lasand o impresie foarte negativa si lipsa de diplomatie….

 

 

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *