Selectați pagina

“Vrăjitoare” deghizată în măicuță îşi dezvoltă o întreagă afacere. Biserica nu are nici o legătură cu astfel de practici

“Vrăjitoare” deghizată în măicuță îşi dezvoltă o întreagă afacere. Biserica nu are nici o legătură cu astfel de practici

Cazul nu este singular. O măicuță de la Mănăstirea Colilia, din județul Constanța, a rămas stupefiată când a aflat că o “vrăjitoare” se folosește de o fotografie cu ea pentru a-i sensibiliza pe cei slabi de înger. Cazul a ajuns în atenţia Poliţiei.

Practicile păgâne şi nerecunoscute de Biserica Ortodoxă Română sunt în plină ascensiune. La Iași, o așa-zisă măicuță face avere din „deschisul cărţii”. Oamenii disperaţi, bolnavi, cu probleme familiale de tot felul, cad pradă escrocilor. Profilul celui care „deschide cartea”, o metodă înșelătoare,  este următorul: dornic de câștig, profită de necazurile oamenilor, lipsit de credință și fără frică de Dumnezeu. Maica Sofia, căci la ea facem referire, “deschide pravila sfântă, telefonic, de luni până luni”. Își face cunoscute toate serviciile cu ajutorul unui site. Prin intermediul Internetului, „maica Sofia” anunță că: “vindecă diverse vicii, dezleagă farmece și blesteme, vindecă depresia, reunește familii dezbinate, dezleagă cununii, vindecă boli care nu își găsec leac la medici”. În vederea sensibilizării celor aflați în nevoie, femeia ar fi furat o fotografie în care apare Înalt Prea Sfințitul Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților și o fostă stareță de la Mănăstirea Dragomirna. A postat respectiva fotografie chiar pe site-ul său cu următorul mesaj: „Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru puterea divină pe care mi-a dăruit-o și prin care îi pot ajuta pe cei necăjiți. Încă de când eram copil am învățat să lucrez cu Magie Albă și lucrul sfânt. Am simțit că menirea mea pe acest pământ este să-i ajut pe cei care au nevoie de mine”.

O escrocherie cu miză mare! “Furt de identitate”, cum atrag atenția teologii. “Biserica nu are nici o legătură cu astfel de practici. Sfântul Maslu se face în Biserică, acasă la omul bolnav, dar nu prin telefon. Este înșelătorie curată. În fotografia folosită de așa-zisa maică Sofia este Înalt Prea Sfințitul Pimen și fosta maică stareță de la Mănăstirea Dragomirna. Rugăm credincioșii să nu se lase înșelați de asemenea practici. Un om care are habar de ce se întâmplă în Biserică își dă seama ca o maică nu poate să facă Sfântul Maslu, ci un preot. Atunci când aveți o mică bănuială, vă rugăm să sunați la Eparhie și să întrebați dacă avem sau nu o astfel de maică. O informare amănunțită, îi scapă pe oameni de înșelătorii. Cazuri de genul acesta în care să fie implicat Înaltul nu am mai avut”, a declarant, pentru Focus Press, peotul Cornel Oprișan de la Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților. Pe “măicuța Sofia” o găsiți și în Clubul Vrăjitoarelor. Ce face mai exact falsa măicuță? Pe parcursul unei discuții telefonice, pentru a afla ce probleme existențiale ai, vrăjitoarea care răspunde la numele de “măica Sofia”, îți adresează o serie de întrebări. “V-ați mai deschis cartea sfântă până acum? Dați-mi datele dumneavoastră de naștere să fac o verificare la cartea de rugăciuni. Deschid cartea mea de rugăciuni, pentru viața voastră, pentru soarta voastră, pentru fericirea voastră, să vedem de unde provine această nemulțumire. Ce se întâmplă în jurul vostru. Reveniți în 10 minute și vă dau toate amănuntele. Bine? Doamne ajută! Vă aștept”, ne-a explicat femeia. Ulterior, ea îți spune că: “Am deschis cartea pentru dumneavoastră, pentru viața personală. Ceea ce am văzut la cartea mea de rugăciuni, pentru viața ta, pentru soțul tău, nu este mulțumire. Văd că de la o vreme încoace sunteți foarte nemulțumiți și foarte nefericiți. Este adevărat? Într-un moment sunteți bine, într-un alt moment nu sunteți bine. Câteodată aveți curaj să faceți orice, câteodată nu mai aveți curaj de nimic. Simțiți că relația dumneavoastră a luat o întorsătură greșită? Este adevărat? Câteodată vă certați din orice și nici nu știți de ce? Ați fost atentă la lucrul acesta? Ați fost atentă la soț cum uneori parcă își schimbă comportamentul față de dumneavoastră? Într-un moment este bine, într-un moment parcă nu-l mai recunoașteți. Este adevărat? Ați sesizat că vă certați dintr-odată și nici voi nu știți de ce? Draga mea, văd aici, la cartea mea, mulți dușmani în jurul dumneavoastră care vă vor răul . Sunt două persoane care s-au bătut cu pumnul în piept că nu se vor lăsa de viața ta. Sunt două persoane, scumpa mea, două părți femeiești care vor să te vadă pe tine într-o parte și pe soțul tău în altă parte. Nu este vina ta și nici vina soțului tău. Două persoane vor să vă despartă din pricina farmecelor”.

Cum reușește falsa măicuță să convingă credulii?

Aceasta dă asigurări că toate farmecele dispar ca prin minune în maximum trei zile. Cum? Prin tot felul de dezlegări și rugăciuni. Contra cost, evident! “Scumpa mea, nu mai lăsați timpul să treacă. Farmecele se învechesc dacă trece anul. La dumneavoastră nu s-a împlinit anul de când farmecele vă sunt lucrate și pot să vi le dezleg în maximum trei zile. Eu pot să vă ajut în problema dumneavoastră, dar nu pot să vă primesc deocamdată personal. Pot să ajut telefonic, scumpa mea. Acum nu puteți veni.  Sunt în pelerinaj. O să ne întâlnim când o să avem timp, dar după Paște, scumpa mea. Sunt foarte ocupată. O să veniți cu soțul dumneavoastră la mine, la Iași, pentru că în momentul în care voi face dezlegările, el va crede în așa ceva și va fi curat, luminat. Mintea lui va fi limpede”, susține „măicuța Sofia”.

Dezlegări și rugăciuni secrete, fără știrea nimănui?!

Evlavioasa are și o serie de cerințe pentru a vă putea scăpa de problemele personale: “Am datele voastre. Vă pun la maslu, la dezlegări, pentru îndepărtarea răului din viața dumneavoastră, din casa dumneavoastră și din viețile dumneavoastră. Să nu știe soțul dumneavoastră. O să faceți fără știrea lui. Să fiți singură într-o cameră când faceți această dezlegare. Fiecare dezlegare va dura 10-15 minute. Vom face trei rugăciuni, aceste dezlegări, timp de trei zile. Scumpa mea, trebuie să vă plătiți și maslu. Să procurați trei lumânări de la Biserică, trei bobițe de tămâie, trei petale de flori naturale, trei lingurițe de miere de albine, un pahar cu apă sfințită și un lucru de la soțul dumitale: o fotografie sau o pijama. Toate aceste lucruri să le aveți pregătite în camera voastră și putem să intrăm la rugăciune în seara aceasta sau când doriți. Vă rog din suflet să nu știe nici vântul, nici pământul timp de trei zile că începem dezlegările. De ce vă spun? Trebuie să dezlegați răul acesta, să nu se învechească. Nu discutați cu absolut nimeni, până când cazul nu este rezolvat. Veți vedea rezultate de la prima rugăciune. Situația în familia dumneavoastră se va schimba radical”.

MoneyGram sau mandat electronic: un bărbat ridică banii!

“Dezlegările” costă 420 de lei. „Dacă sunteți hotărâtă chiar de astăzi, mâine sau când doriți dumneavoastră v-aș pune la rugăciune. Eu vă dau pe ce nume trebuie să achitați. Este foarte simplu. Prin MoneyGram. După ce faceți plata, vă rog să-mi comunicați acel cod. În doar 10 minute banii pot fi ridicați. Dacă nu aveți MoneyGram puteți să trimiteți banii prin mandat electronic, la Poștă. Sănătate, Domnul să vă binecuvinteze! Doamne ajută!”, explică falsa măicuță metodele folosite pentru a intra în posesia banilor. Precaută, femeia nu își dezvăluie identitatea la telefon. Aceasta folosește numele unui bărbat Claudiu Ionuț S.: “Mai bine vă dau numele secretarului, pentru că eu nu pot să mă deplasez”.

Poliția, anunțată în cazul maicii de la Colilia

Cazul nu este singular. O măicuță de la Mănăstirea Colilia, din județul Constanța, a rămas stupefiată când a aflat că o “vrăjitoare” se folosește de o fotografie cu ea pentru a-i sensibiliza pe cei slabi de înger. “Vrăjitoarea” a pus în aplicare un plan care va stârni atenția oamenilor legii. Mai exact, aceasta ar fi furat fotografii cu măicuța de la Colilia și le-a postat la începutul lunii februarie pe rețeaua de socializare Facebook cu scopul de a induce oamenii în eroare că le va “deschide pravila”. Iată ce spune părintele Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, pentru Focus Press, despre toate aceste practici neortodoxe:  “Mizează pe naivitatea clientului care se sperie ușor și nu știe ce se întâmplă. De regulă, oamenii care apelează la ele sunt foarte slabi catehizați. Oameni care cred în vrăji, în farmece, în blesteme, în descântece. Problema majoară este că ele practică un furt de identitate, se dau ceea ce nu sunt. Practică înșelătoria. Iau bani fără să facă nimic. Iau bani degeaba, sub o identitate falsă. Aici intervine problema autorităților. Dacă nu sunt sesizate, mare lucru nu se întâmplă. Ele fură fotografii”. În cazul maicii de la Colilia a fost anunțată Poliția. “Era vorba de persoane din zonele Ploiești-Buzău. Cei de la Colilia au vorbit la Poliție și au aflat că nu prea au ce să facă, doar sesizare la Parchet. Acum două săptămâni s-a întâmplat. Cei de la Colilia au dezmințit și acelea și-au șters urmele”, a declarat preotul Tănăsescu.

Preotul Tănăsescu: Nu există telecredință la distanță, spovedit online, deschisul cărții sau dezlegări de cununii”

Vrăjitoarele fac “practici civile penale și practici bisericești ilegale”, mai adaugă preotul . De precizat faptul că Biserica Ortodoxă nu practică astfel de ritualuri. “Nici deschisul cărții, nici dezlegatul cununiilor și al farmacelor. Sunt niște aberații. Ele profită de dificultățile celor care sunt mai puțin catehizați. Înainte era o adevărată explozie la mica publicitate cu anunțuri din acestea. Acum și-au făcut site-uri. Mai sunt naivi care apelează la așa ceva. Noi îi sfătuim pe credincioși, indiferent de problemele pe care le au, să nu apeleze la astfel de soluții și să meargă direct la Biserică, să stea de vorbă cu duhovnicul lor, așa cum este rânduiala. Nu rezolvăm probleme bisericești prin telefon. Nu există spovedanie sau dezlegări la telefon”, potrivit preotului. Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului accentuează și faptul că nu există telecredință la distanță: “S-o fi inventat telemedicina, dar telecredință la distanță nu avem. Din punct de vedere civil, ele se folosesc de o identitate falsă. Ele nu sunt măicuțe. Folosesc fotografiile altor persoane din Biserică, să pară mai credibile. Este furt de identitate atunci când folosești fotografia altcuiva și ți-o atribui ție. Este înșelătorie. Ceri bani pe niște lucruri ilegale, neavizate. Vrăjitoria, ocultismul, intră la practici de înșelătorie. Vând o poveste naivilor. Taina Sfântului maslu se săvârșește de către preot în Biserică pentru credinciosul care este prezent acolo. În cazul unui bolnav netransportabil, Sfântul Maslu se poate face de către preot la el acasă. Nu există telecredință la distanță, spovedit online, deschisul cărții sau dezlegări de cununii. Biserica practică credința și rugăciunea numai în contact cu toți credincioșii”.

Avocatul Daniel Ionașcu: “Nu există clarvăzători, vrăjitorii și vrăjitoare, ci numai impostori”

Avocatul Daniel Ionașcu a explicat zilele trecute într-o intervenție televizată faptul că “nu există clarvăzători, vrăjitorii și vrăjitoare, ci numai impostori”: “Cine apelează la astfel de lucruri trebuie să știe că există un Dumnezeu care abia așteaptă pe oricare să se întoarcă, absolut gratuit, să-și găsească alinarea așa cum trebuie, nu în derizoriu. Concomitent cu un duhovnic, a merge la un psihiatru, nu faci decât să te vindeci cel mai ieftin posibil și cu siguranță ajungi la liman. Așa nu ajungi niciodată la liman (apelând la vrăjitoare sau la clarvăzătoare – n.r.)”.

Detalii aici: https://lege5.ro/Gratuit/g42tamju/art-334-inselaciune-sau-escrocherie-codul-penal?dp=geydqmbtgi4tq

Autor: Alexandra VASILE, focuspress.ro

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *