Selectați pagina

Votarea în baza paşapoartelor de tip sovietic va fi interzisă

Votarea în baza paşapoartelor de tip sovietic va fi interzisă

pasaport sovieticVotarea în baza paşapoartelor de tip sovietic va fi interzisă. Asta după ce astăzi Guvernul a aprobat un proiect de lege care prevede excluderea din Codul Electoral a prevederii care permite votarea în baza acestui tip de paşaport, comunică MOLDPRES.

Proiectul ar urma să intre în vigoare la 1 septembrie 2014. Pe de altă parte, tot astăzi Guvernul a aprobat un proiect de lege care prevede că deţinătorii de paşapoarte de tip sovietic vor putea obţine buletine de identitate gratuit, pînă la data de 1 septembrie 2014.

Dacă nu au intervenit schimbări în datele titularului, acesta va putea schimba paşaportul de tip sovietic fără prezentarea obligatorie a certificatelor de stare civilă. Certificatul pentru constatarea grupei sangvine se va obţine gratuit.

În cazul persoanelor grav bolnave şi imobilizate, schimbarea paşapoartelor de tip sovietic va avea loc cu ajutorul oficiilor mobile, care se vor deplasa la domiciliul solicitantului.

La 1 iulie 2013 în Republica Moldova erau înregistraţi circa 220 de mii de deţinători ai paşapoartelor de tip sovietic, notează MOLDPRES.

 

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.