Selectați pagina

Vor să distrugă toate sursele de hrană ale omului: Focar de gripă aviară în Bulgaria

Vor să distrugă toate sursele de hrană ale omului: Focar de gripă aviară în Bulgaria

Notă: Urmeaza gripa aviara. Ea vine din Bulgaria. Mor porcii, oile si gainile. Oare ce se intampla? Oare aceste boli vor ucide toata sursa de hrana a omului, si doar antihrist va avea animale rezistente la virusii creati de el, apoi ne va forta pe toti sa purtam cipuri contra hrana?

După ce pesta porcină a dus la sacrificarea a peste 350.000 de porci, iar boala oii nebune ne goleşte stânele, un nou pericol îi pândeşte pe fermierii noştri, scrie protv.ro

În Bulgaria vecină, autorităţile au descoperit un focar de gripă aviară şi au decis să sacrifice zeci de mii de pui. Cum există pericolul ca boala să ajungă şi la noi, Organizaţia Mondială a Sănătăţii Alimentelor a solicitat României să sporească măsurile de biosecuritate din ferme.

Focarul de gripă aviară a fost descoperit la o fermă de lângă oraşul Plovdiv – aflat la 300 de kilometri de graniţa cu România. Aici au fost ucise primele păsări din ordinul autorităţilor. În acelaşi timp, în jurul crescătoriei a fost instituită o zonă de protecţie de 3 kilometri. Asta înseamnă că nimeni nu mai are voie să transporte şi să vândă păsări şi ouă.

Venelin Petrov, director tehnic fermă: ”În aceste condiţii, sunt abandonate şi vor muri treptat. La urmă le vom strânge şi asta e! E bătaie de joc!”

Alţi 50.000 de pui de raţă, care urmează să iasă din incubator, la această fermă din apropierea focarului de gripă, vor avea aceeaşi soartă.

Gherghin Gherghinov, medic veterinar: “Nu avem autorizație nici să-i mutăm în altă parte, nici să-i vindem şi nici nu avem ordin de a-i distruge sau să oprim incubatoarele.”

Modul în care autorităţile bulgăre au gestionat până acum situaţia a stârnit nemulţumirea fermierilor vecini. O parte dintre ei au organizat proteste şi au cerut demisia celor responsabili.

Pentru că gripa aviară poate afecta peste 50 de specii de păsări, iar boala se poate transmite şi la om, Organizaţia Mondială a Sănătăţii Animalelor a solictat statelor membre, printre care se numără şi România, să sporească măsurile de biosecuritate în ferme şi în pieţe.

La noi, fermierii sunt obligaţi să anunţe imediat orice suspiciune de apariţie a bolii iar păsările moarte trebuie duse la analize.

În ultimii ani, România s-a confruntat cu mai multe alerte de gripă aviară – dar niciuna de amploarea celei din 2005. Atunci am avut epidemie şi zeci de mii de păsări au fost sacrificate.

Urmăritori / Pingbacks

  1. SIE WOLLEN ALLE MENSCHLICHEN NAHRUNGSQUELLEN VERNICHTEN: DER AUSBRUCH DER VOGELGRIPPE IN BULGARIEN - snap4face.com - […] Quelle  https://www.aparatorul.md/vor-sa-distruga-toate-sursele-de-hrana-ale-omului-focar-de-gripa-aviara-in… […]

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *