Selectați pagina

Vor fi ELIMINATE carnetele de muncă pe suport de hîrtie

Vor fi ELIMINATE carnetele de muncă pe suport de hîrtie

Carnetele de muncă pe suport de hîrtie vor fi eliminate. Acest lucru este prevăzut de amendamentele legislative aprobate de Parlament în prima lectură, notează NOI.md. Schimbările sînt condiționate…

Carnetele de muncă pe suport de hîrtie vor fi eliminate. Acest lucru este prevăzut de amendamentele legislative aprobate de Parlament în prima lectură, notează NOI.md.
Schimbările sînt condiționate de faptul că în ţară este implementat sistemul electronic de evidenţă a activităţii de muncă şi toată informaţia referitoare la angajaţi este transferată într-o bază de date electronică.

Potrivit documentului aprobat de Parlament, va fi creată o platformă unică de raportare online, la care vor fi conectate Inspectoratul Fiscal de Stat, Casa Naţională de Asigurări Sociale, Compania Naţională de Asigurări în Medicină. Acest lucru va exclude dublarea informației prezentate de agenții economici către instituțiile publice.

În prezent agenţii economici din Republica Moldova sînt obligaţi să prezinte cinci rapoarte diferite care se referă la plăţile salariale, impozitele aferente şi unele aspecte privind relaţiile de muncă.

Raportul unificat FISC16 va include toate cele cinci rapoarte şi va elimina dublarea datelor raportate şi va reduce cu circa 40 la sută volumul raportărilor.

Reamintim că potrivit legii aprobate de parlament, începînd cu 1 februarie 2018, carnetele de muncă pe suport de hîrtie vor fi scoase din circuit.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.