Selectați pagina

Vor fi dureri atat de mari, incat se spune ca cel drept abia se va mantui

Vor fi dureri atat de mari, incat se spune ca cel drept abia se va mantui

Dorinta de a trai pana la venirea antihristului este una gresita. Atunci vor fi dureri atat de mari, incat se spune ca cel drept abia se va mantui. Iar a cauta si a dori suferinte este un lucru primejdios si gresit. Aceasta se intampla din pricina mandriei si a nesocotintei.

Umpleti-va de Duh… (…). Ce inseamna aceasta? 

Doar noi [Crestinii ortodocsi] ne-am invrednicit sa primim la Botez darurile Sfantului Duh. Dar cati oare isi mai aduc aminte despre aceasta? Este mai putin important ca l-am primit, trebuie sa-l pastram, sa-l desavarsim, sa-l inmultim. Pentru aceasta trebuie aprinsa ravna. Cum?

  • 1. Sa citim Sfanta Scriptura, care este scrisa de Duhul Sfant. Duhul rasufla din Sfanta Scriptura. Nici o multumire lumeasca nu ne poate da acea pace, acea bucurie pe care ne-o da Duhul Sfant.
  • 2. Sa luam aminte la sine.
  • 3. Sa participam mai des la savarsirea Sfintelor Taine. Sfantul Duh se impartaseste omului prin acestea.
  • 4. Sa mergem mai des la sfanta biserica, deoarece biserica este locul deosebit al prezentei Duhului Sfant.
  • 5. Rugaciunea. Sa rostim mai ales rugaciunea Imparate Ceresc. Trebuie sa o ascultam cu deosebita evlavie nu doar in biserica, ci sa o rostim si cand lucram, cerand ajutorul Duhului Sfant. (…)”.

Din: Monahia Maria,  VIAŢA SFÂNTULUI NICON, ULTIMUL STAREŢ DE LA OPTINA, Editura Predania, 2009

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Urmăritori / Pingbacks

  1. Cel drept abia se va mantui, asa de mari vor fi durerile | ganduri din ortodoxie - […] Maria, Viata Sfantului Nifon, ultimul staret de la Optina, Editura Predania, […]

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *