Selectați pagina

Voluntari din Serbia Ortodoxa, lupta in Ucraina de partea Rusiei Ortodoxe!

Voluntari din Serbia Ortodoxa, lupta in Ucraina de partea Rusiei Ortodoxe!

Orasul Donetk din estul Ucrainei, un bastion al separatistilor pro-rusi, este asediat de fortele loiale Kievului. In aceste conditii insurgentii ameninta ca acesta va deveni un “nou Stalingrad”, o aluzie la celebra victorie a Armatei Rosii din cel de al Doilea Razboi Mondial si una din cele mai mari infrangeri militare ale Germaniei. In acelasi timp rebelii au anuntat ca aliatii lor din cadrul unui corp de voluntari sarbi a respins cu succes zilele trecute o ofensiva asupra orasului, care avea ca obiectiv strapungerea unei baricade de acces de pe o autostrada.

https://www.youtube.com/watch?v=zmvB-6cjEtk

“Doua tancuri si un tun, impreuna cu echipajele lor, ca si un obuzier, au fost distruse in timpul luptei”, au raportat voluntarii sarbi, potrivit serviciului de presa al fortelor din Donetk citat de agentia de stiri Ria Novosti. In timpul luptei, doi sarbi au fost raniti.

Voluntarii din batalionul Jovan Sevic se afla in Ucraina din luna mai si lupta alaturi de fortele pro-ruse. Nu se stie cati sarbi lupta in cadrul acestei grupari paramilitare, insa comandatul lor a fost identificat drept Bratislav Zivkovic. Denumirea unitatii este data dupa liderul unui regiment de cavalerie al husarilor sarbi, care a depus juramant de credinta Imperiului Tarist in 1751 si a creat regiunea autonoma Slavo-Serbia, pe teritoriul actual al provinciilor ucrainene Luhansk si Donetk.

Potrivit unor informatii publicate de presa bosniaca, Igor Strelkov, care conduce fortele de auto-aparare ale Donetkului, cunoaste contingentul sarb inca din anii ’90, cand rusul a luptat in razboiul din Balcani.

Pe de alta parte un lider al “Batalionului Azov”, o unitate de voluntari nationalisti ucrainieni si europeni care lupta impotriva separatistilor, a fost ucis luni de un lunetist la aproximativ 50 de kilometri de Donetk, informeaza Fox News. Mikola Berezovi, in varsta de 37 de ani, era si un apropiat al noului primar al Kievului, fostul boxer Vitali Klitschko.

Mikola Berezovi s-a remarcat in timpul protestelor din Kiev impotriva fostului presedinte Ianukovici, care au culminat cu fuga acestuia in Rusia si instalarea la putere a unei aliante conjuncturale intre nationalisti si partidele pro-europene. Era casatorit cu jurnalista si activista Tetiana Ciornovil, care dezvaluise coruptia intretinuta de familia lui Ianukovici si care fusese batuta cu salbaticie de politie in timpul revoltelor de la inceputul anului.

De la inceputul ofesnivei militare a Kievului asupra punctelor de rezistenta ale insurgentilor, peste 530 de militari si voluntari ucrainieni au murit. Alti peste 2.200 au fost raniti.

Sursa: FrontPress.ro

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

2 Comentarii

  1. Robert

    Adevarati eroi !

    Răspuns
  2. Robert

    Traiasca Serbia si Rusia !

    Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *