Selectați pagina

SETUL DE DOCUMENTE PENTRU ACORDAREA AUTOCEFALIEI UCRAINEI ESTE DEJA PREGĂTIT… Slugile antihristului lucrează fărădelegea!

SETUL DE DOCUMENTE PENTRU ACORDAREA AUTOCEFALIEI UCRAINEI ESTE DEJA PREGĂTIT… Slugile antihristului lucrează fărădelegea!

Volumul despre autocefalia Bisericii Locare Ucrainene este deja pregătit, doar că procesul de recepţie de către celelalte Biserici locale poate fi unul îndelungat, a declarat fostul şef la Bisericii Ortodoxe Ucrainene schismatice, arhimadritul Chiril (Govorun).

Preotul a declarat in cadrul unei emisiuni, că textul volumului este deja scris de către un profesor de la Universitatea din Atena, anunţă Interfax-Ucraina. “Voi declara… în felul său o senzaţie: Volumul este pregătit. El este deja scris. Personal chiar cunosc şi cine l-a scris – un profesor de-al meu de la Universitatea din Atena”.

Potrivil lui, Patriarhia Constantinopolului foloseşte “o anumită procedură” de prezentare a acestui volum, care prevede că acesta ar fi o prioritate pentru Fanar: “Această iniţiativă este una din vechime, ale cărei origini datează din Imperiul Bizantin. Şi pe baza acesteia, patriarhia Constantinopolului e declarată autoritară faţa de alte Biserici Ortodoxe, astfel că patriarhia va avea dreptul să declare autocefalia Bisericii Ortodoxe Ucrainene”, declară arhimandritul Chiril.

Apoi, conform spuselor lui, în a doua etapă pot să apară “anumite probleme de recepţie” a acestui volum.

Pe data de 25 mai, Sfintul Sinod al Bisericii Ortodoxe Ucrainene în discursul său către cler şi credincioşi, a subliniat faptul că nu a primit de la patriarhia Constantinopolului nici o scrisoare oficială privitor la începutul discuţiei despre autocefalie.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.