Selectați pagina

Vladimir Putin: Nimeni nu va supraviețui unui război între Rusia și SUA. NATO caută inamici externi pentru a-și justifica existența

Vladimir Putin: Nimeni nu va supraviețui unui război între Rusia și SUA. NATO caută inamici externi pentru a-și justifica existența

NATO a căutat în mod constant un inamic extern pentru a-și justifica existența. Afirmația a fost făcută de președintele Vladimir Putin, conform agenției de presă RIA, ne relateaza activenews.

Blocul estic nu mai există, nici Uniunea Sovietică, atunci de ce mai există încă NATO? — s-a întrebat Putin, într-un interviu recent cu regizorul american Oliver Stone,  care va fi difuzat de canalul Showtime între 12 si 15 iunie. Câteva  pasaje din materialul de 4 ore au fost prezentate în avanpremieră.

„Am impresia că, pentru a-și justifica existența, NATO are nevoie de un inamic extern. Astfel, există o căutare constantă a unui inamic sau a unor provocări”, spune liderul de la Kremlin.  spus Putin. „În prezent, NATO e doar un instrument al politicii externe americane, care nu are aliați, ci doar vasali”, a mai spus Putin.

Întrebat cine ar învinge într-un război între Rusia și Statele Unite, Vladimir Putin a răspuns: “Cred că nimeni nu ar supraviețui unui astfel de conflict”.

Putin a subliniat însă că nu și-a pierdut speranța în privința unor schimbări în relațiile ruso-americane.

Anterior, la sesiunea plenară ”Dialogul de afaceri dintre Rusia și SUA”, desfășurată în cadrul Forumului Economic Internațional de la Sankt Petersburg, Putin a declarat că Rusia va continua să se angajeze în dialog cu noua administrație SUA, dar că este nevoie de voință politică și de eforturi comune pentru ca discuțiile să aibă succes.

 

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.