Selectați pagina

Violenţe în Armenia, după cîteva luni de la aderarea la UE

Violenţe în Armenia, după cîteva luni de la aderarea la UE

După câteva luni de la aderarea la Uniunea Euroasiatică, mii de cetățeni au ieșit în stradă, manifestând împotriva majorării tarifelor la energie.

Potrivit portalului szona.org, de câteva zile în capitala Erevan, dar și în alte orașe importante, protestatarii ies în stradă și acuză Rusia că a devenit proprietar a mai multe obiective strategice din domeniul energetic.

 

Conform aceleeași surse, căile de acces spre Erevan sunt blocate, orașul este împânzit de polițiști, iar în Piața Libertății câteva mii de protestatari dorm pe saltele aduse de acasă, amplasarea corturilor fiind interzisă.

Sursa citată mai notează că astăzi protestatarii vor merge la palatul prezidențial să ceară naționalizarea întreprinderilor acaparate de Rusia și scoaterea forțelor ruse de pe teritoriul Armeniei.

„La început a fost împotriva tarifelor la electricitate, după care s-a alăturat lozincile împotriva corupției, iar ieri, 22 iunie, oamenii protestau și împotriva ocupației rusești. Ei numesc ocupație bazele ruse “de pacificatori” de pe teritoriul Armeniei. În afară de aceasta, protestatarii consideră că Rusia, prin înșelăciune, a acaparat și a devenit stăpâni ai centralei atomice, a căilor ferate, a câtorva centrale electrice și a altor câteva obiective de importanță strategică”, notează sursa.

Manifestanții au cerut o întâlnire cu președintele Serj Sargsyan. Șeful poliției armene le-a dat asigurări că o astfel de reuniune va avea loc, dacă vor renunța la proteste.

Armenia a aderat la Uniunea Euroasiatică pe 1 ianuarie, 2015.

Sursa: moldova.org/hetq.am

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *