Selectați pagina

VINDEREA LUI HRISTOS… Ce fel de colaborare poate să existe între Biserica ortodoxă şi eretici-pederaşti?

VINDEREA LUI HRISTOS… Ce fel de colaborare poate să existe între Biserica ortodoxă şi eretici-pederaşti?

“Şi ce învoire este între Hristos şi Veliar sau ce parte are un credincios cu un necredincios?” 2 Corinteni 6:15

În data de 7 mai 2018 în Helsinki / Finlanda, a avut loc o reuniune a Grupului de lucru de colaborare dintre Biserica Ortodoxă Rusă şi “Biserica” Evanghelică Luterană din Finlanda, anunţă site-ul Relaţiilor externe a Bisericii Ortodoxe Ruse.

Decizia privind formarea Grupului de lucru privind dialogul cu organizaţia pseudo-bisericească al cărui fost şef a susţinut căsătoriile sodomite, a fost luată la şedinţa Sfîntului Sinod din 6 octombrie 2017.

La începutul întrunirii, ambele părţi au prezentat rapoarte cu privire la evenimentele actuale din ultima vreme care au avut loc în ambele comuniţăţi religioase.

Reprezentaţii Bisericii Ortodoxe Ruse le-au vorbit ereticilor în special despre Sinodul Episcopilor care a avut loc în decembrie 2017, şi despre deciziile acestuia – “Situaţia mănăstilor”, “Despre aspectele canonice ale căsătoriilor religioase” ş.a.

Apare o întrebare rezonabilă – de ce ortodocşii ar trebui să dea raport luteranilor, cei care deschis neagă şi se opun insituţiei monahale, astfel neavînd nici o mică legătură cu aceasta? Iar despre aspectele canonice ale cununiei religioase, oare îşi mai amintesc luteranii despre canoanele bisericeşti? Oare nu Luther a fost cel care a respins cinstirea sfintelor icoane, sfintelor moaşte, îndemnînd la respingerea închinării la sfinţi şi la Maica Domnului şi respingerea tuturor Tainelor Biserieşti în afară de Botez şi Sfinta Împărtăşanie? Acest lucru e ca şi cum ai vorbi cu cineva într-un limbaj necunoscut lui.

Mai apoi au fost prezentate rapoarte despre dialogul interconfesional, şi despre prigoana asupra creştinilor din lumea contemporană şi eforturile Bisericii de a acorda ajutor celor suferinzi.

În cadrul întrunirii, participanţii l-au cunoscut pe noul-şef ales al “Bisericii” Evanghelice Luterane din Finlanda, “episcopul” Tapio Juhani Luoma. Astfel că reprezentantul Bisericii Ortodoxe Ruse, arhiepiscopul Ambrozie l-a felicitat pentru alegerea sa în acest post, din numele Patriarhului Moscovei şi al Întregii Rusii Chiril, şi i-a înmînat cadouri. “Episcopul” T. Luoma a cerut să i să transmită patriarhului Chiril salutări, astfel anunţîndu-şi intenţia fermă de a dezvolta în continuare cooperarea cu Biserica Ortodoxă Rusă.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Urmăritori / Pingbacks

  1. Ce fel de colaborare poate să existe între Biserica ortodoxă şi eretici-pederaşti? Vinderea lui Hristos… | ganduri din ortodoxie - […] aparatorul.md: În data de 7 mai 2018 în Helsinki / Finlanda, a avut loc o reuniune a Grupului de…
  2. Ce fel de colaborare poate să existe între Biserica ortodoxă şi eretici-pederaşti? Vinderea lui Hristos… | ortodoxiadreaptacredinta - […] aparatorul.md: În data de 7 mai 2018 în Helsinki / Finlanda, a avut loc o reuniune a Grupului de…

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *