Selectați pagina

Nebunia acestei lumi: Vindeau bebeluși prin intermediul Instagram-ului

Nebunia acestei lumi: Vindeau bebeluși prin intermediul Instagram-ului

Patru indonezieni au fost arestaţi în legătură cu o presupusă operaţiune de vânzare a unui bebeluș prin intermediul Instagram.

Se pare că aceștia lucrau prin intermediul unui cont prezentat ca un serviciu de consultanţă ce promovează „bunăstarea familiei” și oferă soluţii pentru probleme de familie, cont cu peste 700 de urmăritori.

Impostorii au postat imagini cu femei gravide, cu ecografii și imagini ale copiilor în care se preciza vârsta, locaţia și religia. De asemenea, erau puse la dispoziţie și numere de telefon astfel încât cei interesaţi să poată lua legătura direct cu mamele pe WhatsApp. În urma cercetărilor, poliţiștii au descoperit conversaţii între doritori și mamele care voiau să își vândă copiii. Într-o postare, o femeie spunea că este însărcinată în șapte luni și nu vrea ca familia ei să afle lucrul acesta.

Cea mai recentă postare este din data de 15 septembrie și înfăţișează un copil numit „C86”, în vârstă de o lună. Cei interesaţi sunt sfătuiţi să contacteze administratorii prin intermediul numărului WhatsApp afișat în dreptul fotografiei. Niciunul dintre anunţuri nu specifică exact „vânzarea” sau „cumpărarea” copiilor, iar autorităţile locale cred că cel puţin trei copii au fost vânduţi.

Poliţia a reușit să intercepteze o tranzacţie care urma să aibă loc pe data de 3 septembrie. Femeia care urma să își vândă copilul în septembrie are 22 de ani, iar copilul, 11 luni. Aceasta ar fi urmat să primească aproape 1.000 de dolari, din care trebuia să plătească comision deţinătorilor contului. Cei patru traficanţi riscă o pedeapsă de până la 15 ani de închisoare.

„Cu toate că au mai existat cazuri de trafic de copii în Indonezia, totuși vânzarea copiilor pe Instagram este o metodă nouă”, a declarat Rita Pranawati, vicepreședintă a Comisiei Indoneziene pentru Protecţia Copilului (KPAI). Potrivit vicepreședintei, există mai multe motive pentru care oamenii decid să adopte în acest fel. Unii nu îndeplinesc condiţiile pentru a face demersurile de adopţie în mod oficial, iar alţii îi adoptă pentru a ca ulterior să îi poată exploata.

Fenomenul vânzărilor de copii nu este unul nou, ci, din contră, este în creștere, iar România nu este nici ea străină de el. În general, preţul unui copil sănătos, blond cu ochii albaștri sare de 1.500 de euro, reporterii postului de televiziune Digi24 reuşind să cumpere o fetiţă în vârstă de nici o lună de la o familie din Moreni.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.