Vimeo a numit documentarul „plin de ură”.

Platforma de partajare video Vimeo a eliminat un documentar intitulat „Dead Name” despre părinții și tutorii care încearcă să aducă argumente pentru a împiedica copiii să facă operații de schimbare a sexului.

Vimeo interzice un documentar despre îngrijorarea părinților cu privire la operațiile de schimb de sex a minorilor

Vimeo interzice un documentar despre îngrijorarea părinților cu privire la operațiile de schimb de sex a minorilor

Vimeo a susținut că videoclipul a încălcat politica sa privind „comportamentul care incită la ură”.

„Putem confirma că Vimeo a eliminat videoclipul în cauză pentru că a încălcat Termenii noștri de serviciu care interzic conținutul discriminatoriu sau care incită la ură”, a declarat platforma video.

„Ne străduim să aplicăm aceste politici în mod obiectiv și consecvent pe întreaga noastră platformă”.

Documentarul, considerat „plin de ură” de Vimeo, explorează poveștile părinților a trei copii care se confruntă cu consecinţele operației de schimb de sex.

Potrivit realizatorului filmului, Taylor Reece, documentarul Dead Name este „subtil exploziv, dar nu conține discursuri de ură sau ceva care să denigreze”.

„Tot ceea ce vorbesc acești oameni este despre cât de mult vor să-și protejeze copiii”, a declarat Reece pentru The Daily Signal.

Reece a spus că activiștii transgender au făcut presiuni asupra Vimeo pentru a elimina videoclipul și că acesta a existat online doar 34 de zile înainte de a fi eliminat.

„Părinții trăiesc în Twilight Zone, sunt înnebuniți și nu știu ce să facă în această privință”, a spus Reece. „Acest film este o încercare de a forța o conversație, nu doar în legislativele republicane, ci în întreaga țară”.

„În lumea transsexualilor, numele este primul lucru de care majoritatea acestor copii se leapădă”, a adăugat cineastul. „Ștergerea a ceea ce sunt, a numelui lor, a istoriei lor, a identității lor, se erodează încetul cu încetul până când devine o manifestare fizică.”

Reece a mai spus că „dacă nu ești părintele unui astfel copil, nu ai nicio idee despre ce înseamnă de fapt această călătorie”.

Sursa: https://www.foxnews.com/us/vimeo-scrubs-dead-name-documentary-profiling-families-upended-transgender-ideology