Viitorul-Google--microcipuri-implantate-in-capul-utilizatorilorGoogle se pregateste sa ajunga la propriu in capetele utilizatorilor, prin intermediul unor microcipuri montate in interiorul cutiei craniene, care vor colecta informatiile direct de la sursa.

Astfel, oamenii vor avea posibilitatea de a cauta pe Google si de a obtine informatiile dorite folosind doar propriile unde cerebrale, sustine directorul tehnologic al companiei, Scott Huffman, citat de Daily Mail.

Anticipand dezvoltarile viitoare ale Google, Huffman are in vedere, de asemenea, microfoane montate in tavanul locuintei, care se comporta ca asistenti personali, conectate la telefoane, tablete si alte dispozitive inteligente, raspunzand chiar la intrebari adresate de utilizator.

El a spus ca, de exemplu, ar putea intreba Google unde sa mearga pentru a servi masa de pranz, sa caute un anumit fel de mancare si sa se incadreze intr-un anumit buget, iar Google va identifica si va comunica informatia ceruta.

De asemenea, a adaugat ca in momentul cand se va duce la masina, sistemul de navigatie prin satelit este deja programat sa-l conduca spre restaurantul ales.

Ideile sunt o continuare a ceea ce Google ofera in momentul de fata. Aplicatia existenta in prezent pe care se va baza intregul proiect se numeste „analiza predictiva”.

Aceasta este in masura de a prezice ceea ce un utilizator doreste sa faca in continuare si de a oferi ajutor si informatii relevante la fiecare pas fara sa fie intrebat.

Recenta actualizare – Google Hummingbird – face motorul de cautare mai uman si este in masura sa raspunda la intrebari mai lungi, mai complexe si de a „intelege” contextul.

Cum se pregateste Google pentru viitor

De asemenea, Google a cumparat recent de la Motorola un brevet pentru o tehnologie inedita: tatuaje de gat electronice. In conformitate cu brevetul care a fost inventat de producatorul de telefoane, tatuajul va fi plasat pe gatul unei persoane si poate inregistra si stoca sunetele create de vocea acesteia.

In cazul in care utilizatorul este apelat telefonic, tatuajul va trimite wireless mesajul catre smartphone si implicit catre apelant.

„Desi folosim o structura lingvistica destul de complexa in conversatie cu Google astazi, el nu intelege in totalitate. Dar, in cinci ani tehnologia va atinge un asemenea standard incat o conversatie cu Google va fi ceva natural. Google va va raspunde in acelasi fel in care v-ar raspunde orice persoana”, sustine Huffman.

Sursa: ziare.com