Selectați pagina

Viitorul este…digital. Specialiştii cred că este domeniul vedetă pentru următorii 20 de ani

Viitorul este…digital. Specialiştii cred că este domeniul vedetă pentru următorii 20 de ani

Tinerii din România sunt cei mai încrezători că vor avea o carieră în domenii digitale. Este rezultatul unui studiu recent, care plasează România pe primul loc la acest capitol, înaintea unor ţări ca Marea Britanie, Germania sau Spania. Digitalul este domeniul vedetă, iar specialiştii spun că este şi meseria următorilor cel puţin 20 de ani.

Alin este compozitor digital. Lumea virtuală l-a fascinant încă din liceu.

Pasiunea lui a crescut în România, dar a lucrat şi la Londra pentru producţii de Oscar. Pe englezi i-a impresionat rapid, dar s-a întors acasă.

Prezentul este clar al IT-iştilor, arată date recente. Dacă anii ‘80 erau dominaţi de ingineri, mai târziu au apărut prea mulţi avocaţi, astăzi cei mai căutaţi sunt programatorii. Pe ultimul loc în topuri stau însă jurnaliştii.

Pentru viitor, specialiştii văd şi alte domenii de interes.

Ideea noilor tipuri de automobile, fie că sunt electrice şi că se conduc singure, sau industria energiei unde vor exista foarte multe oportunităţi. Şi serviciile de tipul celor medicale vor creşte în calitate.

Mai mult de jumătate dintre tinerii din România sunt convinşi că îşi vor găsi un loc de muncă pe măsura abilităţilor. 10 la sută spun însă că nu îşi vor permite niciodată să trăiască la fel de bine ca generaţia părinţilor.

Chiar dacă mulţi sunt dispuşi să facă sacrificii pentru o viaţă mai bună. Aşa cum este şi Alin.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne găseşti şi pe:

Статьи на русском языке

Статьи на русском языке