Selectați pagina

VIITORUL E ACUM: Rușii învață un robot să tragă cu pistolul

VIITORUL E ACUM: Rușii învață un robot să tragă cu pistolul

Un android care știe să tragă arma și să conducă o mașină! Se întâmplă în Rusia, acolo unde robotul FEDOR este programat să fie îmbarcat singur într-o misiune spațială peste patru ani.

Robotul umanoid F.E.D.O.R. (Final Experimental Demonstration Object Research) este antrenat să tragă cu armele din ambele brațe. Creatorii androidului spun că această activitate îi va îmbunătăți funcțiile motorii și capacitatea de a lua decizii.

„Robotul F.E.D.O.R. a arătat că poate să împuște cu ambele brațe”, a scris vicepremierul Rusiei, Dmitri Rogozin, pe Twitter.

El a publicat câteva fotografii și un videoclip, drept probă.
„Nu creăm un Terminator, dar inteligența artificială va fi de mare importanță în diverse domenii”, a adăugat el.

F.E.D.O.R. ar urma să călătorească în spațiu în 2021, într-o misiune solitară. Robotul știe să utilizeze cheile și multe alte unelte, să înfileteze becuri și chiar să conducă o mașină.

Potrivit presei, inițial robotul a fost programat să fie folosit în misiunile de salvare, însă i-a fost încorporată și partea militară.

Potrivit The Independent, Dmitri Rogozin s-a împușcat din greșeală în picior, în 2015, la scurt timp după ce și-a declarat suportul pentru Asociația Națională a Armelor din SUA, însă un purtător de cuvânt a negat și a precizat că oficialul rus s-a rănit în timp ce juca fotbal.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *