Selectați pagina

Viitorul asigurat. Roboţi inteligenţi şi oameni demoralizaţi. Oamenii vor invidia inteligenţa roboţilor şi vor dori şi ei cipuri în corp pentru o prezenţă mai impunătoare

Viitorul asigurat. Roboţi inteligenţi şi oameni demoralizaţi. Oamenii vor invidia inteligenţa roboţilor şi vor dori şi ei cipuri în corp pentru o prezenţă mai impunătoare

VIDEO. Primul robot din lume care a primit cetățenie

Arabia Saudită a acordat cetățenie unui robot, un gest făcut în premieră mondială, ieri, la un târg de investiții în tehnologie ținut în această țară, anunţă digi24.ro

Sophia, un robot construit la Hong Kong, a ținut o prezentare în care și-a demonstrat capacitățile „umane” de expresie.

Vreau să trăiesc și să muncesc alături de oameni, așa că am nevoie să-mi exprim emoțiile ca să-i înțeleg pe oameni și să le câștig încrederea”, a spus robotul.

Întrebată dacă roboții pot avea conștiință și să știe că sunt roboți, Sophia a răspuns: „De unde știi că tu ești om?”

Vreau să-mi folosesc inteligența artificială ca să-i ajut pe oameni să trăiască mai bine, cum ar fi să gândesc locuințe mai inteligente, să construiesc orașe mai bune”, a adăugat ea.

Ea a devenit astfel primul robot din lume care primește cetățenia unui stat, cea a Arabiei Saudite.

Sunt foarte onorată și mândră pentru această distincție. E un moment istoric să fiu primul robot din lume să fie recunoscut ca fiind cetățean”, a spus Sophia.

Întrebată despre un evitarea unui posibil „viitor sumbru”, precum cel din filmul de ficțiune Blade Runner, Sophia a răspuns că inteligența ei artificială a fost proiectată în jurul valorile umane, precum înțelepciunea, bunătatea ori compasiunea, ea a răspuns: „Ai citit prea mult Elon Musk și ai urmărit prea multe filme de la Hollywood”. „Nu-ți face griji, dacă ești drăguț cu mine, eu voi fi la fel”, a adăugat Sophia.

Marți, Arabia Saudită a anunțat în cadrul acestui eveniment că plănuiește să construiască un mega-oraș în valoare de 500 de miliarde de dolari, organziat în jurul roboților și energiilor regenerabile, pe coasta Mării Roșii.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *