Selectați pagina

VIDEO. TRM: Un grup de părinţi cer revizuirea proiectului Codului Educaţiei

VIDEO. TRM: Un grup de părinţi cer revizuirea proiectului Codului Educaţiei
Un grup de părinţi din câteva raioane ale ţării cer autorităţilor să revizuiască proiectul Codului Educaţiei, pe motiv că documentul conţine unele prevederi ineficiente. Părinţii au întocmit un demers în acest sens şi spun că îl vor prezenta autorităţilor, relatează Mesager.

Părinţii se arată nemulţumiţi de faptul că sunt nevoiţi să vaccineze copiii înainte de a-i da la şcoală şi nu au voie să-i instruiască la domiciliu. Aceştia au specificat în demers, mai multe cerinţe. „Reglementarea noului Cod al Educației cu privire la instruirea la domiciliu, revizuirea cadrului normativ privind copiii în situație de risc, violența în familie, anularea obligativității vaccinării, anularea întocmirii dosarelor electronice și colectarea datelor cu caracter personal”, spune  Ala Stârcu de la Floreşti, unul dintre părinții petiționari.

Declarația a fost adoptată de peste o mie de părinți la Congresul Părinților „Salvați Copiii” și care a fost făcută publică. Aceasta va fi depusă chiar în instituțiile și organele de resort”, afirmă juristul Elena Bâtcă.

Proiectul Codului Educaţiei este la etapa de avizare la Guvern.

[youtube]http://youtu.be/C7FwT53vy0c[/youtube]

Sursa: trm.md

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *