Selectați pagina

VIDEO (si rezumatul transcriptului): Ierodiaconul Avel Semeonov indemna in 2006 sa nu luam nici macar cartile de identitate „din plastic”

VIDEO (si rezumatul transcriptului): Ierodiaconul Avel Semeonov indemna in 2006 sa nu luam nici macar cartile de identitate „din plastic”

Ierodiaconul Avel Semeonov in filmul documentar „Iubeste adevarul” (inregistrare facuta in decembrie 2006).

Partea I.

Ierodiaconul Avel SemeonovGlobalizarea este drumul spre antihrist si toti stiu ca scopul final al acesteia este instaurarea domniei satanei, adica a lui antihrist. Nu tare demult a fost un asa caz, acum raposatului mitropolit al Stavropolului, Ghedeon, i s-a aratat mucenicul Teodor Tiron, el i-a spus ca acum in societatea noastra se petrec aceleasi lucruri ca pe timpul sau. Este vorba de numarul de indentificare personal, Sfintul i-a comunicat ca acestea reprezinta o inchinare la idoli. Pe timpul sau tot ce se vindea pe la pieti era din aducerea de jertfa idolilor pagini, de aceea crestinii nu aveau voie sa cumpere nimic. Acum la noi peste tot sunt prezente codurile cu bare (care intr-un fel reprezinta aceleasi produse jertfite idolilor, adica dracilor), iar sistemul incearca sa puna aceste numere si pe oameni pentru a-i spurca definitiv. La noi (in Rusia) baza a fost pusa incepind cu 1917 de cind se instaurase domnia bolsevica. Scopul lor primordial era instaurarea Noii Ordini Mondiale.

Noi mincam produse barate si macar nu facem semnul crucii pe ele; acum putini se gindesc la ceea ce consuma. Bine a spus Sf. Paisie Aghioritul cu privire la cartele din plastic, ele nici intr-un caz nu trebuie primite, ele sunt uriciune inaintea Domnului, si cum nu ai face semnul crucii pe ele si le-ai sfinti cu aghiazma ele tot una nu se mai sfintesc. Astfel a fost situatia cu primirea pasapoartelor de tip sovietic, multi oameni spuneau ca nu o sa semneze in pasaport ci o sa puna o cruciuluta in loc de semnatura. Dar asa nu poate fi, daca primim pasaportul, primim si politica, si ideologia, si toata uriciunea pe care o propaga sistemul dat. In rezultat omul se transforma in robul acestui sistem. Sf. Patriarh Tihon spunea ca cine va lua pasaport sa fie anatema.

Daca o sa ma intrebati cind trebuia sa ne refuzam de acest sistem demonic, raspunsul o sa fie cert, in anul 1917, cind la putere au venit bolsevicii. Asa si acum, nu mai este timp de discutii, trebuie de actionat, de stat impotriva acestei globalizari si sa nu asteptam ca aceasta se va rezolva de la sine. Acum poporul rus repeta aceeasi greseala ca si la 1917, cind diavolul i-a amagit dindu-le „democratie si libertate”. Asa si acum, diavolul ne spune sa facem tot ce dorim, sa credem in tot ce dorim, sa reconstruim bisericile, sa mergem la liturghii, sa-l propovaduim peste tot pe Hristos, numai sa raminem in sistemul creat de el. Adica sa fii de acord cu politica dusa de stat, sa primesti cartelele de plastic, produsele barate, pasapoartele 666 s.a.

Recunoscind si primind toate acelea ce ne sunt propuse de catre putere, noi devenim tradatori ai patriei si a lui Hristos. Noi insine suntem acei care apropiem imparatia lui antihrist si noi suntem acei care in sfirsit o sa-l recunoastem pe el ca imparat si dumnezeu. Pentru toate acestea noi o sa dam raspuns in fata lui Dumnezeu.

Nimeni nu poate spune ca biletul de partid (comunist) era peceata lui antihrist, dar nu cred ca cineva care l-a avut in proprietate si nu s-a refuzate de el a ajuns in Imparatia lui Dumnezeu. Asa este si cu pasapoartele moderne, care au la baza 666, nu cred ca cineva va putea sa se mintuiasca fara a se lepada de el.

De vina suntem noi, poporul, dar si fetele duhovnicesti, pastorii nostri, care in majoritatea lor, cu parere de rau au uitat de misiunea lor, de a duce sufletele la mintuire. Multi din inaltele fete bisericesti isi acumuleaza bogatii, conturi in banci si deloc nu se intereseaza de popor si mintuire. Aceasta este foarte trist, iar poporul tace…

Antihristul le da la toti numere si el insusi va purta numar (666), in Biblie numai lui ii este atribuit numar (Apocalipsa), iar noi cei ce primim acum aceste coduri si numere ne inscriem in lista lui. Cind el va veni deacum va sti cine ii sunt slugile, iar acum noi ne transformam in Iuda, fiindca noi nu am putut vedea crucea care ne este data (adica sa nu luam pasapoarte si alte documente de acest tip), nu am ales libertatea ci robia.

Pecetea va fi pusa cu laser (va fi invizibila pentru om), totul va foarte siret, unii nu-si vor da seama ca s-au pecetluit. In asa mod siret diavolul va lucra pentru a prinde in plasa cit mai multi oameni. Dar chiar si acum, mincind produse barate, luind numere de indentificare, coduri, pasapoarte si alte documnte de acest tip, diavolul ne pune o pecete invizibila, de care noi nici nu ne dam seama…

O alta problema pe care o descrie ieromonahul Avel este situatia privind starea duhovniceasca a pastorilor si inaltelor fete bisericesti (mitroplitii si patriarhul) in Biserica rusa.

Este foarte trist ca primii care s-au vindut lui satan sunt cei care trebuiau sa duca poporul pe calea mintuirii. Acum ei cu cintece duhovnicesti, psalmi si icoane ne duc pe noi drept in iad. Ei sunt cei care primii au primit numerele personale de identificare, care i-au pasapoartele 666 si care nu vad nimic rau in acesasta pentru mintuirea sufletelor. Fiecare va raspunde la judecata lui Dumnezeu pentru tot, si nu va putea da vina pe altcineva.

Acum a venit timpul sa numim lucrurile cu numele lor, sa tinem curatia in interiorul bisericii noastre ortodoxe. Suntem obligati sa numim acele persoane care distrug Biserica dinlauntru, indiferent de pozitia lor, ca sunt simpli preoti sau este chiar patriarhul insusi. Ortodoxia a ajuns la limitele sale si poate in orice moment sa cada, trebuie de reactionat acum ca pe urma sa nu fie prea tirziu.

Partea a II-a

Tragedia noastra este ca noi nu cunoastem invataturile Sf. Parinti. Din acest motiv si globalizarea a trecut in constiinta noastra foarte linistit. Dar noi nici nu dorim sa stim ceva, vrem sa traim aici pe pamint, nu ne trebuie Imparatia Cerurilor. Poporul practic nu participa la viata Bisericii sale, sunt de parerea ca de aceasta trebuie sa se ocupe doar Patriarhul si alte fete bisericesti.

Noi trebuie intotdeauna sa spunem adevarul, cit de amar nu va fi, trebuie sa spunem ca se inseala si preotii si inaltele fete bisericesti si chiar patriarhul. Noi trebuie sa aratam nedreptatile lor si tot ce fac ei pentru a distruge ortodoxia si a indeparta poporul de la mintuire. Sa nu ne temem ca ne vor numi eretici si schismatici, noi nu suntem asa, noi nu plecam din biserica canonica, noi o curatim de eresuri si apostati. Aceasta este misiunea noastra pe pamint si nu trebuie sa ne temem de ea. Daca nu vom face aceasta, in fata lui Dumnezeu vom fi tradatori.

Radacina rautatilor incepe din 1917 cind poporul rus l-au dat pe tarul Nicolae al II-lea si familia sa in miinile jidanilor care i-au omorit fara mila, iar a doua zi au iesit la demonstratii pentru a sarbatori acest fapt. Pina cind poporul rus nu se va cai de uciderea tarului nu va fi nimic bine pentru tara. Aceasta orbire a poporului a dus la primirea serghianismului, eretismului si acum a dictaturii lui antihrist. In momnetul de fata poporul rus nu se caieste de uciderea tarului Nicolae al II-lea, ei dau vina pe masoni si jidani si nici intr-un chip nu vor sa trecunoasca greseala si vina lor. Asa cum singele lui Iisus este pe evrei, asa si singele tarului este pe poporul rus, pina in momnetul cind tot poporul nu va veni la cainta.

Acum se incepe prigoana asupra crestinilor si noi trebuie sa cunoastem timpurile pe care le traim. Timpul de acum a sosit, dar noi nici nu ne dam seama, dormim linistit si visam ca nu noi o sa fim acei de pe urma. Asteptam ca prigoana sa ia forma unei agresiuni fortate, ca putera actuala sa aplice forta, torturile, asa cum a fost mai inainte. Dar nu este asa, acum puterea nu ne impune practic in nici un fel, daca nu doresti sa-ti iei pasaport 666 nu-l lua, dar fara el nu poti face nimic. Iata aici este crucea pe care trebuie sa o ducem, stiind ca fara aceste documnete nu putem face nimic, sa nu le primim.

Prin anii 70 staretii chemau lumea sa fuga din orasele mari la sate, sa prelucreze pamintul. Asa nu demult unui mirean i s-a aratat tarul Nicolae al II-lea si i-a spus sa plece din oras la sat ca asa va scapa in vremurile ce urmeaza. Dupa cum spun proorociile, Moscova va fi mistuita de flacari, iar Peterburgul se va duce sub apa.

A fost date de catre Dumnezeu multe descoperiri ca persoanele care detin cartele de plastic si pasapoarte 666 nu pot sa se mintuiasca, ei sunt osinditi gheenei de veci. Unora li s-a dat descoperiri ca daca persoana moare cu astfel de documente in miina, ea nici vamile ceresti nu trece ci se duce direct in iad. Tot nu demult a fost inca o descoperire, s-a aratat o batrina, care de curind murise, rudelor sale si le-a rugat sa se duca la organele de stat pentru a se lepada in numele ei de legitimatia de pensionar. Aceasta le-a comunicat ca Dumnezeu poate sa ne ierte, chiar si dupa moarte.

In incheiere pot spune ca acum este timpul pentru a ne lua crucea, pentru a ne opune sistemului si lui antihrist. Nu mai este timp de a ne gindi, de a prinde la curaj, acum trebuie sa actionam daca dorim sa ne mintuim.

Acum este timpul pentru a-l marturisi pe Hristos si pentru a merge la Golgota…

Sursa: apologeticum.ro

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

30 Comentarii

 1. marele Păcătos

  câtă mărturisire a făcut Pr.Abel.. câte filme, câte cărţi.

  Hristos Dumnezeu a zis deja, nu mai are rost mărturisirea, oricum, atâta material este, cin ar dori să afle adevărul este cu uşurinţă, a cine îşi are inima împietrită nu faci nimic, trebuie doar rugăciune.

  Priviţi şi filmele Соль Земли

  Răspuns
 2. simona

  Dragule Pacatos ,ai auzit de inselare ? Intr-adevar , daca s-ar fi studiat cartile Sfintilor Parinti , nu am fi putut fi atat de usor inselati . Caci una e sa citesti si alta sa intelegi cu Duhul Sfant , pe care nu-L avem ! Dupa cum spuneam nu de mult , acum nu mai e la moda laserul pentru peceti , ca a iest ceva mai destept : printerul 3D. Acesta scaneaza si organe , pe care apoi le printeaza din celule umane si se obtin organe de om , etc . , etc.
  Iubitilor , cand veti intelege ce inseamna ” numar de om ‘? Sfantii Parinti ( a se citi in Filocalia ) au spus ca Apocalipsa inseamna “descoperire” si ea este atat de incifrata , incat nu oricine se incumeta sa o talmaceasca . Atata timp cat aceste talmaciri copilaresti nu corespund cu talmacirile Sfintilor Parinti , este atat de periculos a le da crezare ( ca de exemplu celei de mai sus citire ! ) , pentru ca ele conduc la mari tulburari si rataciri. De-a lungul intregii Sfinte Scripturi , numerele au aceiasi simbolistica de la inceputul cartii si pana la sfarsit , deci ele se interpreteaza toate intr-un anumit fel .Cititi Filocalia , omiliile Sfinilor Parinti , nu ale parintilor , Talmacirile Sfintilor , desi unele dintre ele si acelea sunt incifrate , ca la Sfantul Efrem Sirul. Nu este loc sa va arat acum pe indelete , dar 666 este numar de om , deoarece “om ” in limbaj duhovnicesc este cel care nu-L are pe Hristos , adica pacatos , nepocait , nesfintit , iar 666 are o talmacire simbolica a lui 6 , a lui 60 si a lui 600 , dar si a lui 6 luat de trei ori.
  In Vechiul Testament , se spune (in Geneza, 6), ca au vazut fiii lui Dumnezeu ca fiicele oamenilor erau frumoase …etc.
  Cine erau fiii lui Dumnezeu si cine erau fiicele oamenilor ? Pe scurt , fiii lui Dumnezeu erau fiii lui Set , de la care au inceput a chema oamenii numele Domnului , adica au inceput a face doxologie , datorita invataturilor lui Set , care a fost rapit de ingeri si invatat tainele lui Dumnezeu si astrologia , stiinta cerului si matematica. Atunci cand acesta s-a intors pe pamant , caci a lipsit ca si Moise , fata ii stralucea atat de tare ( ca si lui Moise) incat oamenii l-au numit Dumnezeu .Iar urmasii lui s-au numit fiii lui Dumnezeu , o data pentru ca aduceau doxologie lui Dumnezeu si erau credinciosi si , o data pentru ca paganii, oamenii , vazandu-l cu fata ca un soare , l-au numit pe Set , Dumnezeu . Asa si cu 666 , este numar de om , pentru ca il arata pe cel pacatos , pe cel care nu implineste poruncile , care este fara Hristos :
  1 – pentru ca , desi a primit invatatura , nu o implineste
  2 – pentru ca a ramas ca si evreii , la timpul Vechiului Testament si Il asteapta inca pe Mesia
  3 – pentru ca nu vrea sa primeasca invatatura dreapta si isi alege ce-i convine lui , ori se declara ateu .
  In esenta , toate aceste categorii il desemneaza pe om, care e deosebit de Sfant , prin faptul ca omul , vechi , cazut in pacate , se impotriveste prin pacatele lui , harului , Duhului Sfant . El nu se inoieste , ramane ” om vechi ” , nu cauta a se naste din nou , om nou , al lui Hristos . Acestia sunt cei care vor primi pecetea lui satan , caci ai lui sunt , ca unii ce i s-au inchinat lui si nu lui Dumnezeu . Iar aceia care vor implini poruncile , care se vor sfinti , care vor urma pe Hristos pana in iad , vor invia , la judecata nu vor mai veni , cum spune Hristos si vor sta alaturi de Sfinti . Toti acesti oameni vor primi pecetea sfinteniei , vor deveni dumnezei prin har , iar pecetea este Pecetea Duhului Sfant si a Sfintei Treimi, care se va pune tuturor acelora care au implinit porunca , care L-au iubit si L-au armat pe Hristos , pana la moarte si pana la iad , inviind ca si El.
  Pecetea pe mana sau frunte arata ca atat mintea , puterea rationala , cat si pornirile trupesti , nu au fost sub ascultarea sufletului , ci impotrivitoare , de aceea omul a cazut din sfintenia la care a fost chemat , si a ramas la stadiul de om simplu , neindumnezeit si va primi pecetea fiarei , sau a ascultarii de cel rau si viclean , cu care a devenit asemenea si la minte si la trup , si la suflet , caci , asa cum spunea Sfantul Teofan Zavoratul , ” Cine nu devine indumnezeit pana si in trup , devine trupesc pana si in suflet “.
  Deci sunt doar aceste doua cai , pe care nici cei mai multi dintre ortodocsi nu le inteleg si cauta sa se multumeasca a fi doar caldicei , adica sa nu arda ca sfintii , ci sa fie asa, nici prea prea , nici foarte foarte !
  Toate cate sunt pomenite in Apocalipsa se refera la intelesuri duhovnicesti , unele foarte subtiri , stravezii ca intelesuri . Astfel timpurile se suprapun , se intercaleaza , se inverseaza : viitorul devine trecut , trecutul viitor s.a.m.d.
  De exemplu acolo unde spune ca soarele se va intuneca ca fiind acoperit cu un sac de par , se refera si la intruparea Domnului , cand lumina soarelui astral va pali din cauza stralucirii Soarelui Dreptatii care va veni pe pamant.Cerul isi va scutura stelele , ca un smochin smochinele pe pamant , aratand prin asta , ca Sfintii , asemenea stelelor , nu vor mai fi nimic cand Iisus isi va arata toata maretia lui si vor fi neinsemnati ca niste biete fructe ce cad pe pamant .
  Cutremur se va face in cer si pe pamant , acest cutremur va fi cel dinaintea restabilirii definitive a Imparatiei cerurilor , care dupa aceasta nu va mai suferi schimbare .
  Toti acesti preoti care talmacesc in mod gresit Apocalipsa , cred ca nu au citit Filocalia si talmacirile Sfintilor , altfel nu ar mai fi propagat in lume cu atata vehementa niste lucruri de-a dreptul caraghioase , ca sa nu spun cat de periculoase.
  Deoarece Apocalipsa este greu de interpretat si de redat , pentru intelesul unui novice , de aceea nici se citeste din ea in biserica . Ea poate fi inteleasa , la anumite nivele de cei care pot patrunde cu puterile sufletesti ceea ce Dumnezeu descopera unor minti , iar altora nu , nu din rea vointa , ci din lenevirea omului , care nu se ridica prin truda la mai inalte trairi si vederi , iar unora ca acestia nu ai cu ce cuvinte sa le explici , pentru ca nu vor sti la ce te referi .
  In toate timpurile au fost inselati , dar unii dintre ei , mai cunoscuti au fost considerati sfinti , pentru ca in jurul lor , uneori satana facea si minuni . Fugiti de locurile unde se fac proorocii peste proorocii . A trecut vremea proorociilor , vremea cand nu mai existau preoti si Dumnezeu a trimis prooroci pe pamant , ca sa-i mustre pe oameni . Acum e vremea proorociilor mincinoase , vedeti si cititi din cartea Despre inselare , a Sfantului Ignatie Briancianinov , cititi doar din Sfinti , mai ales din Sfintii Parinti , Evanghelia si Filocalia , ca nu toti au puterea sa deosebeasca scrierile apocrife de cele scrise sub insuflarea Duhului Sfant.
  Hristos a inviat !

  Răspuns
 3. marele Păcătos

  Soră Simona, cu părere de bine, ştiu ce înseamnă duhul înşelăciunii, de aceea îmi e mult mai simplu să fac diferenţă dintre Descoperire Dumnezeiască şi înşelare diavolească.

  Oare cei care s-au sfinţin prin temniţile comuniste pot fi trecuţi grămadă la înşelaţi?
  argument: http://www.youtube.com/watch?v=9zTPynVsrbc

  Dna Aspazia: http://www.youtube.com/watch?v=9MkaNmUFZ1w

  Şi vă pot aduce mai multe argumente a Sfinţilor că pecetea de la început se va pune INVIZIBIL.

  Poate oare diavolii să se cutremure şi să cadă pe jos când cineva citeşte din carte?

  Pr.Abel citea din cartea pe care a scris-o, şi creştinii care aveau demoni în ei, cădeau pe jos şi se tânguiau, la fel ca şi la citirea Molitfelor Sf.Ierarh Vasile cel Mare.

  Care-i atribuţia dintre 3d printer şi laserul cu care se va pune pecetea lui antihrist?

  dacă doriţi să cunoaşteţi, cel mai probabil că qr-code este anume acea pecete a lui antihrist, pentru că Domnul Dumnezeu a mai lungit un pic timpul, şi un Sf.Părinte pe nume Gheorghe, recent a trecut la Domnul, a descoperit o taină, a zis: codul de bare este pecetea mincinoasă.
  Şi dacă vedem că acel număr din 13 cifre rămâne de bază, şi codul de bare nu este pecetea adevărată, păi toată responsabilitatea interfeţei îi revine qr-codului care deja intră în modă.

  am vorbit cu programişti, şi le-am zis, vedeţi acest qr-cod, are 3 de 6 la bază, la care ei mi-au zis, care 3 de 6, unde-s, zic, aceste 3 pătrăţele mai mari, la care ei mi-au zis, care 6 care 6, sunt pur şi simplu pătrăţele.

  “cei ce au minte – să socotească”

  da un om simplu, da un creştin care îl are pe preot sau pe patriarh ca pe Dumnezeu, la fel ca la papistaşi, cum el să se lumineze?

  Dumnezeu îi luminează pe cei smeriţi.

  Răspuns
 4. simona

  Frate iubit , eu nu cred in codul de bare , si nici tu nu crezi , ca e prea la vedere si diavolul lucreaza cu inselare . Deci , daca mananc ceva care are cod de bare, ma spurc , asa cum spune Avel Semeonov? Pai nu a spus Iisus ca nu ce intra in gura spurca pe om ? ci ceea ce iese :
  “Nu este nimic din afara de om care, intrand in el sa poata sa-l spurce . Dar , cele ce ies din om , acelea spurca pe om. Caci din inima ies cugetele rele , desfranarile, hotii, hule , trufii. Acestea spurca pe om “.
  Tu pe cine crezi , pe Domnul Iisus , care este Adevarul , sau pe celalalt ?Daca nimic din afara nu poate spurca pe om ,intrand in el , cum ar putea sa-l spurce ceva din afara , neintrand in el ?

  Răspuns
  • marele Păcătos

   Surioară Simona, adică ferirea de mâncare KASHER este o prostie, şi toţi Duhovnicii când zic, că este mare păcat să mănânci jertfite idolilor (diavolilor) mint?

   Ai citit viaţa Sfântului Teodor Tiron?

   Şi dacă nu contează ce mănânci, de ce mai mergi la Sfânta Împărtăşanie, la Litie?
   Pentru ce Agheazma? pentru ce Prescura?

   Acestea Sfinţesc!

   Domnul Dumnezeu Iisus Hristos s-a referit la curăţenia mâinilor, adică a menţionat făţărnicia preoţilor, că la acestea se uită cu stricteţe, dar inimile lor nu cugetă la Cele Dumnezeieşti.

   Pe când, cele ce intră în gură poate spurca sau sfinţi.
   La fel cum în apostol ni se spune că, prin gură omul poate da binecuvântare sau blestem.

   sunt multe pilde la care nu trebuie perceput sensul decât în dimensiunea mistică a lor.
   la ce Apostolii să se ferească de aluatul fariseilor? ce avea să coacă pâine din el sau ce?

   la Sfântul Botez, tu personal ai dat vre-un acord?
   te-a îmbrăcat Dumnezeu cu Haina Harului Sfântului Duh la acordul părinţilor tăi, şi dacă e aşa, păi cum adică?
   Exact aşa şi cu numele de la diavol.

   De ce duhovnicii au zis că este antibotez acest număr?

   sau toţi duhovnicii sunt înşelaţi?

   Ai grijă, să nu huleşti împotriva Duhului Sfânt că nu se iartă.
   Doamne ajută!

  • simona

   Iubite mare Pacatos , acei duhovnici care zic ca cele jertfite idolilor ne spurca pe noi , nu au citit inca ce zice marele Apostol pavel cu privire la asta :
   “In ce piveste lucrurile jertfite idolilor,stim ca toti avem cunostinta . Despre mancarea lucrurilor jertfite idolilor, stim ca in lume un idol este tot una cu nimic si ca nu este decat un singur Dumnezeu .Dar nu toti oamenii au cunostinta aceasta . Ci , unii fiind obisnuiti pana acum cu idolul, mananca un lucru ca fiind jertfit unui idol si cugetul lor , care este slab , se intineaza . Dar NU carnea ne face pe noi placuti lui Dumnezeu ; NU castigam nimic daca mancam din ea si NU pierdem nimic , daca nu mancam . Luati seama insa ,ca nu cumva aceasta slobozenie a voastra sa ajunga piatra de poticnire pentru cei slabi . Caci , daca te vede cineva pe tine , ca sezi la masa intr-un templu de idoli , cugetul lui , care este slab, nu-l va impinge pe el sa manance din lucrurile jertfite idolilor ? Si astfel el , care e slab , va pieri din cauza acestei cunostinte a ta. De aceea , daca o mancare face pe fratele meu sa pacatuiasca ,nu voi mai manca niciodata carne “.

   Apostolul Pavel: Din Epistola l Cor , cap 8.

   Plecand de la ce a zis Sfantul Apostol Pavel , vedem ca nu are nici o importanta nici daca mancam , nici daca nu mancam , ca nu inseamna nimic idolul .Dar in vremurile acelea oamenii erau obisnuiti cu cele jertfite idolilor si cei mai slabi dintre ei , nu se puteau obisnui prea repede cu ideea ca cele jertfite idolilor nu inseamna de fapt nimic . Cum ar putea , deci , sa insemne ceva pentru noi , crestinii de azi ?

 5. simona

  Bine ai spus ca Dumnezeu il lumineaza pe cel smerit. Smerenia si iubirea le intrec pe toate . Nu spune Iisus Hristos Domnul , despre porunca , sa iubim pe Domnul Dumnezeul nostru din tot cugetul nostru , din tot sufletul nostru si cu toata puterea noastra ? Iar pe aproapele nostru ca pe noi insine .Iar daca facem asa, mai spune Mantuitorul , am implinit toate celelalte porunci . Am implinit legea si proorocii “.
  Cine vrea sa-si salveze sufletul sau , il va pierde , dar cine-si va pune sufletul sau pentru aproapele, acela isi va mantui sufletul .

  Răspuns
 6. Ala

  Simona, ultimul raspuns e foarte evaziv. Nu te deranjeaza codul de bare, fiindca consideri ca e un simplu numar? Ma rog e treaba ta. Sfatul meu e sa incerci sa vezi tot sistemul din spatele acestui numar. Noi nu ne uitam ingust la un numar, noi nu suntem de acord cu un sistem totalitar de control a tot si a toate. Nu ne sperie acest numar, nu crede ca facem din credinta o superstitie.
  Noi prin definitie, prin menire si prin creatie am fost facuti sa fim liberi. Statul poate sa ceara anumite impozite si obligatii din partea noastra, pentru intretinerea unor servicii pe care comunitatea fie ca nu vrea, fie ca nu poate sa le asigure, dar asta nu inseamna ca are dreptul sa controleze absolut orice, pentru ca posibil as putea sa fiu vreodata un infractor, sau sa fac o incalcare (pe care ei o considera incalcare).
  Noi nu facem decat sa ne luptam pentru libertate, o libertate intru Hristos.
  Managementul TIC nu este decat un instrument de control total al obiectelor, al oamenilor, al animalelor pana si a copacilor din padure.
  Sa ne gandim cui ii foloseste acest sistem? Noua oamenilor?

  Răspuns
 7. simona

  Iubita Ala , desigur , din punct de vedere uman , este o nedreptate ca sa fim spionati , urmariti , dar daca de exemplu , prin acest sistem tu iti poti gasi fetita rapita , sau trupul sotului acoperit de un val de pamant la un cutremur , etc?Nu cred ca atunci ai spune , nu , nu vreau sa va folositi de aceasta metoda , gasiti altceva . Insa nu inteleg , ce control poate avea codul de bare asupra libertatii omului ? Vei spune , poate , pentru ca sunt obligata sa cumpar numai produse cu codul de bare pe ele si asta nu mi se pare ok. De ce , daca tot va trebui sa cumperi de undeva , crezi ca are importanta ambalajul ?Sau si continutul ?Oricum , asa cum am aratat mai sus , Domnul a spus ca nimic nu ne poate spurca in afara de cugetele noastre rele.
  Dumnezeu ne-a creeat oameni liberi , adica si cu vointa libera , fata de El insusi ,in raport cu Dumnezeu , dar si liberi de tot pacatul , caci ne-a creeat desavarsiti , buni foarte . Insa noi , daca ne folosim aceasta vointa libera impotriva Lui , atunci devenim robi pacatului si nu mai suntem liberi . Iar daca devenim robii lui Dumnezeu , atunci – spune Dumnezeu – suntem liberi cu adevarat , pentru ca nu mai traiesc eu , ci Hristos traieste in mine.Deci unde e necazul ? Daca sunt intr-o inchisoare , inseamna ca nu mai pot sa ma sfintesc? ( vezi si sfintii inchisorilor) , sau primii crestini , pentru ca au fost prigoniti si ucisi , nu s-au mai mantuit ? Ba din contra , dupa cum spunea si sfantul Apostol Pavel , fiind prigoniti noi rabdam , fiind ocarati , binecuvatam , fiind ucisi , noi ne rugam . Si toate acestea , in loc sa ne fie pricini de cadere , ne aduc mai mari cununi si mai mari posibilitati de dovedire a tariei credintei noastre. Ce vreti , sa calcam pe lauri , sa ni se deschida toate portile , sa avem prieteni doar oameni imbunatatiti de la sfinti in sus ? Nu stiu ce vreti , palate de clestar , masini de lux , hrana bio ? Aduceti-va aminte ,nemultumitorilor ,unde S-a nascut Hristos , din cauza rautatii noastre si cu ce prigoana a fost prigonit si cu ce moarte a murit ! Si de nu ar fi nici o prigoana , noi singuri ar trebui sa ne prigonim prin posturi , matanii, lacrimi !Caci mantuirea crestinului este prin Cruce , si daca ne-am lepadat de noi insine ,nu trebuie sa-L urmam pe Hristos ? Unde ? in mancaruri si bauturi si trai fara de griji ? Cum , pe Cel care nu are unde sa-Si plece capul?Pentru ca sunteti nemultumitori inainte de vreme si cadeti ca mustele fara nici un razboi , sau intr-un razboi inchipuit ?
  Razboiul sau stapanirea lui antihrist , va fi un razboi duhovnicesc , care se va purta launtric si acuma se incearca o molesire a noastra , dar nu exista cineva anume care face acest lucru constient , ci sunt oameni prin care satana lucreaza , fara ca ei sa-si dea seama . Acum noi suntem molesiti de hrana , de confort, de bunastare , avem biserici multe , deschise , dar nu mai auzim glasul Pastorului in ele , decat din ce in ce mai sters , mai slab.Avem carti , avem preoti , dar noi vorbim de prigoana . Pai nu suntem nebuni , sa ne ingrijoram de ce va fi si sa nu ne ingrijim de ce este ?Daca fiecare dintre noi facem ce trebuie , acolo unde ne aflam , in puscarii , sau in lume , nimeni nu ne poate face rau si va fi bine pentru toti , dar daca asteptam sa se indrepte lumea , vom astepta mult si bine !

  Răspuns
  • marele Păcătos

   “Razboiul sau stapanirea lui antihrist , va fi un razboi duhovnicesc , care se va purta launtric”

   asta cum?

   poate şi antihrist va fi o imaginaţie “lăuntrică”?

   războiul merge de acum 2000 de ani, dar din 1998 în republica Moldova, în special a început mikiduţă să se lupte pe Creştini.

   Şi cum argumentezi surioară, că în 1991 Măicuţa Domnului i s-a arătat cuiva şi i-a zis:
   “de azi înainte să nu primiţi nici un act de la stat”?

   Vezi că ignori ce-ţi scriu Creştinii de pe acest sait, şi nici nu răspunzi direct la întrebări, ci încerci să impui ideile proprii de care poate nici nu-ţi dai seama că aduc a erezie opărită.

   Smerenia înseamnă ascultare în tăcere, analiză şi cugetare la luminare, prin spovedanie curată şi cercetare a scripturilor sub coordonarea adevăraţilor duhovnici care cunosc situaţia şi problemele care poate pierde sufletul în gheena.

   că şi filosofii se cred înţelepţi şi sarea pământului, însă sunt sub influienţa demonică, de care nu cunosc, a dacă le spune cineva ei nu cred.

   Ţie de ce-ţi e frică?

  • simona

   Iubitule , daca nu stii ce inseamna razboi duhovnicesc , ce pot sa-ti mai explic?Oare satan a cazut pentru ca a facut ceva rau , sau pentru ca a gandit ceva rau ? Duhovnicesc este a face pacate cu sufletul, cu mintea . Omul nu poate face pacate trupesti , pana nu greseste mai intai cu sufletul.

  • marele Păcătos

   Corect soră Simona. Omul mai întâi cugetă relele din inima sa, apoi făptuieşte.

   Şi dacă este slab, acceptă doar ce e rău, sau cele cu mai mult rău decât faptele bune.

   Dumnezeu în Apocalipsis spune: “să omoare pe toţi câţi nu se vor închina chipului fiarei” Capitolul 13:15

   Şi dacă EXPERTIZA în instanţa de judecată a dovedit că CNP sau INN, sau bar-code, sau qr-code, sau IDNP sau ID are la bază 666, şi înlocuieşte numele tău din buletin, cu ce rămân cei care neagă acest pericol?

   Hristos Dumnezeu şi Maica Domnului au zis, care au cod, sunt şterşi din Cartea Vieţii. Amin.

   Însă asta până la a 2-a Venire a Domnului şi Judecata Universală, pentru că atunci cei cu cod din documente vor fi miluiţi.

   Pericolul constă în aceea, că odată cu primirea numelui diavolului 666 cu acordul personal, adică semnătura benevolă, se întunecă mintea omului, şi desigur că Har devine tot mai puţin şi mai puţin, iar cei care afirmă că nu este nici un pericol – Harul imediat se înlătură de la aşa creştini, fie ei chiar şi patriarhi.
   De aceea nu avem nici un Sfânt în viaţă, care având cod să facă minuni.
   Dumnezeu nu descoperă totul, ci câte puţin, şi nu la toţi.

   Dumnezeu a vorbit doar în pilde pentru toţi, iar pentru cei aleşi, le-a descoperit Tainele Sale.

   Vreai să te salvezi, nu accepta nimic din lumea asta, şi începe de la acte.

   Vreai să ai de toate, să ştii că Împărăţia nu o poţi moşteni.
   Acestea-s cuvintele Lui Iisus Hristos!
   La noi în R.Moldova în 1998 i S-A arătat unei fecioare şi i-a zis aceste cuvinte.

   apoi vin Îngerii să cearnă pe toţi, care încotro.

 8. Ala

  Simona, Simona. Incurci lucrurile. Eu nu cred ca este necesar sa ne mai pierdem timpul cu tine. Daca ti se pare ok sa fii spionata si in loc de increderea in Dumnezeu, sa imi pun nadejdea intr-un sistem ca sa imi salvez fetita, atunci e bai. E mare bai cu credinta.
  Un sistem poate fi folosit si in scopuri bune si in scopuri rele. Daca pana acum autoritatile ne-au facut rau, crezi ca de acum incolo ne va vrea binele?
  Urmareste acest film facut de un olandez.
  http://topdocumentaryfilms.com/panopticon/

  Simona, esti o ratacita “educata”.

  Răspuns
  • simona

   Nu trebuie sa fii exclusivista , cum ai spus , are si bune si rele . Cum spuneam undeva , nici un fir de par nu se va misca fara stirea Domnului , dar avem datoria sa ne ajutam intre noi . Daca cineva poate fi ajutat sa se vindece , nu neaparat sa fie nevoie de transplant ,sa zicem , nu il ajutam in nici un fel ,il lasam sa moara , sau cum ? Avem doua lucruri de facut pe care ne invata Scriptura : una e pilda samariteanului milostiv , care toarna undelemn si vin si leaga ranile celui batut ,si pe care nu l-a lasat sa-l vindece doar Dumnezeu , ci l-a ajutat si el , pentru ca asa ne probam milostivirea si dragostea fata de semeni .Iar al doilea lucru pe care ni-l arata este sa chemam preotii , ca sa se roage pentru noi si sa ne unga cu untdelemn , ca mult poate rugaciunea dreptului. Acesta este Sfantul Maslu ,una din cele sapte Taine ale Bisericii , pe care o avem azi in Biserica.
   Daca tu ai alte invataturi , te rog sa mi le arati cu cuvinte din Sfanta Scriptura , sau ale sfintilor , ca sa ma luminez si eu . Pentru ca nu putem cadea de acord asupra unui lucru , pe care eu l-am invatat intr-un fel , iar voi altfel.Eu nu pot sa pun in locul cuvintelor evanghelice , invataturile unor oameni care pretind ca au avut vedenii , in urma carora vin cu invataturi contrare Scripturilor.

  • Artiom

   scuza dar cred ca te-ai ratacit.se spune asa:”Nu poti sa fii rob la doi stapini” ,omul trebuie sa aleaga. Vreau sa spun ca, dupa parerea mea, este fatarnicie cind nadajduiesti in dumnezeu si in acelasi timp accepti IDNP pentru ca sa traiesti sub “protectia” inselatoare a sistemului necurat.

 9. Ala

  Daca vorbim de prigoana. Atunci despre ce fel de prigoana vorbesti tu? Fiindca noi stim foarte clar ca vom fi prigoniti tocmai pentru faptul ca nu vom accepta pecetea lui Antihrist. Nu vom avea nici ce manca, nici unde trai.
  Unica prigoana de care tu sa inteleg ca te referi, este aceea ca esti nevoita sa fii urmarita oriunde vei fi.
  Compara prigoanele ca sa vezi care e acea adevarata.

  Răspuns
  • simona

   Da , ai dreptate , este vorba de a nu accepta pecetea , in viziunea ta , in viziunea mea , despre aceasta pecete nu ne va intreaba nimeni daca o vrem , sau nu . Dar , prigoana va veni prin faptul ca vremurile vor fi atat de aspre si atat de grele pentru a putea sa-ti duci credinta pana la sfarsit , incat multi dintre noi , ne vom lepada de credinta , datorita ispitelor mari ce vor veni peste noi . De aceea cine va avea rabdare pana la sfarsit , acela se va mantui . Si aceste prigoane sunt chiar acum : dezbinarea intre frati , hulirea preotimii , lipsa cuvantului de adevarata credinta , lipsa milostivirii intre oameni , lacomia , incercarea de a ne salva fara ceilalti ( contrar faptei pe care a facut-o Moise cu poporul lui Israel , pentru care l-a rugat pe Dumnezeu ca sa-l stearga si pe el din cartea vietii ), lipsa evlaviei , etc .Pentru aceasta noi nu putem sa “cumparam ” untdelemnul Duhului Sfant , adica acele merinde pentru viata vesnica , nici sa vindem lui Dumnezeu , in schimbul mantuirii noastre , sufletele semenilor nostri salvati de la pierzare. Totusi cred ca aceste cuvinte duhovnicesti , ale Sfintilor Parinti va depasesc , pentru ca voi va ganditi la o pecete trupeasca , pe cand ea in realitate este pecetea sufletului intru sfintenie , sau intru stricaciune.

  • Artiom

   irta-ma daca te supar, dar am observat ca vorbesti la fel de frumos precum vorbesc unii “Preoti” pe internet si la TV.”Preoti” care au citit prea mult din filosofie si au uitat de mesajele trimise prin Sfintele carti si prin Sfintii Parinti.

  • Artiom

   Astfel ei se abat de la CREDINTA si promoveaza religia.Trupul si Sufletul depind unl de altul, deci nu poate trupul sa fie pecetluit si sa nu dauneze sufletului.

 10. slava

  simona incaearca sa te uiti prorocestva otroka veaceslava, pe youtube, ele is 2 filme, cite 4 seriale, incerca filmul 2 seria 3, unde se spune detailat despre antihrist si peceta
  http://www.youtube.com/watch?v=scV-zJyMHJM

  Răspuns
  • simona

   Multumesc mult , dar nu cunosc limba . Insa cantecul este minunat , numai o rusoaica poate canta asa .

 11. Ala

  Dragi frati si surori, cititori ai acestui site.
  Urmarim cu un interes mai mare sau mai mai mic comentariile Simonei.
  Chiar daca doar cativa comenteaza, totusi am observat urmatoarele lucruri:
  1. In loc sa comentam ca sa ne intarim, sa crestem, noi de fapt incercam sa scoatem cate un pietroi aruncat de Simona (Sa o luminam, sa ii argumentam)
  2. Cand citim, in loc sa luam si noi o invatatura, un sfat, (eu personal) raman cu gura cascata la comentarii si raman cu “borta” de la covrig.
  3. Pierdem timpul fie citind, fie incercand sa o convingem de contrariu.
  Dragi comentatori, eu cred ca de astazi incolo ar trebui sa nu ii mai raspundem lui Simona, sa o lasam in plata Domnului, si sa comentam la subiectul care e pus de articol.
  Simona, daca ar avea catusi de putina dragoste, care tot o afiseaza pe aici, ar face un efort cat de cat minimal sa ne inteleaga si sa cugete serios la cele citite.
  Raman la ideea mea ca Simona este un provocator pe acest site. (Un provocator clasic cu care suntem obisnuiti, ex. atei, homalai sau de alt gen, repede ne-am explica cu el), insa asta incearca printr-o falsa smerenie si cunostinte apreciabile teologice sa ne tot invarta. Care e scopul, nu este clar. Dar indirjirea cu care o face, timpul acordat si insistenta ei permanenta, imi creaza aceasta impresie.
  Eu zic ca trebuie sa o neglijam si sa cautam de ale noastre.

  Răspuns
  • simona

   Iubita Ala , oricum iti multumesc ca ai incercat sa ma convingi , dar nu am gasit la tine nici un argument patristic , nimic .Ideea era sa dovediti din Scripturi si texte credinta voastra , care e in totalitate diferita de a noastra , a celor din Romania .Si ce m-a nedumerit la voi a fost initial un vocabular ostil fata de fratii vostrii , oameni , pe care tot Dumnezeu i-a creeat . Eu va iubesc si stiu ca si voi ma iubiti si iertati-ma ca v-am suparat atat de mult . Poate ca nu am reusit sa fiu asa cum imi propun , adica cu adevarat lipsita de orice ostentatie , iertati-ma . Dumnezeu sa ne lumineze pe toti si sa ne ajute . Hristos a inviat !

  • Artiom

   Cred ca nimeni n-o sa te poata convinge, asta trebuie singura s-o intelegi.

  • Artiom

   Partial sunt deacord cu tine.Dar totusi cred ca nu trebuie sa trecem pe alaturi si sa ne cautam numai de treaba noastra. Cred ca trebuie sa-i ajutam si pe altii sasi dee seama cit de importanta este tema credintei, sa-i ajutam sa se ridice. Daca cunosti ceva folositor trebuie sa le spui si altora.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.