Selectați pagina

Video: Inregistrare cu INMORMANTAREA PARINTELUI JUSTIN PARVU

Video: Inregistrare cu INMORMANTAREA PARINTELUI JUSTIN PARVU

Înaltpreasfinţitul Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, PS Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, şi PS Longhin, Episcop de Bănceni, înconjuraţi de un sobor de preoţi şi diaconi, au săvârşit Sfânta Liturghie în altarul de vară al Mănăstirii Petru Vodă. În cadrul slujbei a fost pomenit părintele Justin Pârvu, dar şi vieţuitorii Mănăstirii Petru Vodă plecaţi la Domnul. Răspunsurile la strană au fost oferite de Corul “Byzantion” din Iaşi.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=AvlWVUVLD7s[/youtube]

Urmariti Apologeticum si pentru celelalte fragmente ce vor apare.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

10 Comentarii

 1. poj

  parinte Iustine, daca ai indrazneala la DOMNUL, roagate pentru noi pacatosii.

  Răspuns
 2. Adrian

  Un mare parinte care impreuna cu parinele Arsenie Boca se vor ruga pentru poporul roman la Domnul Dumnezeul Isus Cristos.

  Răspuns
 3. marele Păcătos

  către “poj”

  Părintele Iustin este SFÂNT, de asta nici pic de dubii nu am, aşa-că roagă-te lui, că are mare îndrăzneală către Domnul Dumnezeu!

  către “Adrian”

  Frăţioare scumpe, ca să ştii pe viitor, Numele Dumnezeului nostru este Iisus Hristos!

  îndrăciţii de sectari au schimonosit acest Nume a Lui Dumnezeu care ne-a răscumpărat de la moarte cu însăşi Pătimirea şi Viaţa Lui terestră!

  isus din evreiască înseamnă măgar.

  Răspuns
 4. Serghei

  catre MARELE PACATOS…ma mir cat de sigur esti tu pe cuvintele tale si de stiinta ta. De parca ai avea contact cu lumea de sus si stii sigur unde parintele s-a dus…
  o intrebare: pe ce data sarbatorea parintele NASTEREA DOMNULUI??

  Răspuns
  • 24

   Ai, fii serios, ce folos ca noi tinem calendarul drept daca suntem de mii de ori mai rai, parintele era inger adevarat, inspira blindetea pe care nu o prea intilnesti la orice colt. Mereu la altii le vedem greselele dar pe noi nu.

  • Serghei

   Eu nu sunt impotriva parintelui. De ce incepeti a judeca fara sa concretizati diverse lucruri?
   Daca il facem sfant pe parintele Iustin, atunci oamenii vor fi confuzi ce calendar sa tina, pentru ca vor zice: Inseamna ca oriunde este mantuire…ce conteaza ce calendar tii?
   Si atunci ce facem? Unde e dreptatea? Ce este corect? De cine sa ascultam? De acei sfintii care au zis ca calendarul lor este gresit? Sau de sfintii care au sarbatorit pe 25 Nasterea Domnului? Intrebari logice….
   Si atunci…ce facem?
   Si cum explicam ca ieri ei au sarbatorit Sfintii Apostoli? Dragut asa-i? Ei de post nu au nevoie…principalul ca sunt in rand cu lumea…
   Ce sa facem? Sa mergem in continuare..orbiti? Orbiti de ce?

  • marele Păcătos

   Unde-ţi sunt urechile duhovniceşti?
   de ce cauţi explicaţii materialniceşti în Tainele Duhovniceşti?

   Fii antent, ca nu cumva să interpretezi ca schismaţii, pentru că rişti să pierzi sufletul.

   Mila DOMNULUI am scris este peste Creştinii Ortodocşi care ţin fie şi stilul greşit.
   A dacă consideri că este anatema peste toţi aceştia, atunci să nu uităm Sfintele Cuvinte ale Sfântului Patriarh Tihon al Imperiului Rus când a spus ANATEMA PE TOŢI CEI CE VOR RECUNOAŞTE CONDUCEREA ŢĂRII SAU ÎI VOR POMENI LA LITURGHIE.

   Ce reiese dacă judecăm cu judecata dumitale? nu doar fraţii români, grecii ş.a. sunt eretici, ci şi întreaga Moldova, inclusiv şi tu.

   Nu fi naiv, şi nu ţine inima împietrită pentru că doar “inima zdrobită şi smerită DUMNEZEU nu o va urgisi”. În sens că viaţa noastră, respiraţia, ne este din Simţul Milostivirii şi a Iubirii din partea Domnului faţă de noi. Că de ar fi să procedeze Domnul doar după Dreptatea Sfântă – deja avea să fie toată lumea în gheena veşnică a focului nestins.
   nu gândi că vreau să te învăţ ceva din mândrie, ci doar din prietenie vreau ca să înţelegi că sunt linii subţiri între înţelese divine şi cugetări pustii. Mă rog de mă iartă.

  • Serghei

   Inseamna ca nu conteaza ce stil tinem, da?

 5. marele Păcătos

  Frăţioare, ştiai că Dumnezeu este Multmilostiv?
  Păi iată, EL miluieşte pe Creştinii care-L Iubesc şi-L Cinstesc cu inima cu toată fiinţa şi cu toată suflarea, însă greşala cu stilul nu este a Acestor Mari Sfinţi, ci autorii care au făcut aceasta – vor plăti foarte scump, mai mult ca atât, slujbele nu au fost schimbate, respectiv nu a fost lipsită de Sfinţenie.
  mai mult ca atât, Duminica se cinsteşte şi nu sâmbăta ca jidovii satanişti sau sectele drăceşti, ci Duminica.
  Nu este corect, însă este pe faţă Mila Domnului şi nimic mai mult. Să nu-L ispitim pe Dumnezeu, aceasta e descoperire, însă treaba cu actele sătăniceşti este pierzanie pe veşnicie.
  cine va primi pecetea 666 – iertare nu are.
  De Gheorghe Calciu-Dumitreasa, Arsenie Papacioc, Ilie Lăcătuşu, Dumitru Stăniloae ai auzit? ei sunt toţi Sfinţi, ce stă în taină este Pronia Lui Dumnezeu, însă mintea ne este dată ca să socotim, că noi suntem nu roboţi cu instincte, ci chip şi asemănare a Lui Dumnezeu, deci ni s-a dat şi nouă putere, cu toate că singur înafară de păcate nu am nimic pe lumea aceasta, şi singur nu sunt decât “praf şi cenuşă”.

  Răspuns
 6. marele Păcătos

  Serghei contează.
  Cui i te supui?
  Dacă Patriarhiei Române – ar fi bine să faci ascultare, pentru ca să nu fie schismă, sau cel puţin să nu fie motiv pentru fraţii mai slabi să meargă ei în schismă.
  Tulburare din 7 părţi zice Dumnezeiescul Gură de Aur că va fi în vremurile de pe urmă, asta şi vedem, de aceea trebuie să ne zdrobim inimile pentru ca Bunul Dumnezeu să ne învrednicească cu o călăuză ce duce spre mântuire, şi dacă astăzi vedem cum Dumnezeu miluieşte şi pe cei ce serbează pe stil eronat, nu ne rămâne decât să nu primim ce este fără de iertare – pecetea diavolului, care se aplică în timpul primirii oricărui document sau chiar şi la bancomatele de generaţie nouă.
  Stilul, Sfintele Canoane, şi Sfânta Tradiţie este pe cale de urgisire şi sunt toţi cei ce stau în Adevăr ameninţaţi cu moartea. Însă problema aparte cu jurisdicţiile a fiecărei patriarhii ortodoxe este un păcat pe care Domnul nu l-a socotit pe toată Biserica, ci doar pe anumite grupări care a făcut trădarea din acel timp.
  Pentru că care este diferenţa?
  agheazma se sfinţeşte ca exemplu, Sfintele Taine se săvârşesc, respectiv Sfinţenie în Biserică este, dacă să comparăm cu catolicismul care sunt lipsiţi de har, pentru că ei au schimbat în genere dogma, Iisus Hristos nu este atotputernic şi că papa este mai mare decât Iisus Hristos.
  După cuvântul Sfântului şi Scumpului Ierarh Nicolae Velimirovici, la noi Papa este Adevărat şi nu o făptură muritoare, la noi Papă şi Călăuzitor este Duhul Sfânt Dumnezeu Adevărat!

  Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.