Selectați pagina

Video. Conferință de presă. Avocatul parlamentar cere stoparea legii ce ne va lipsi de copii.

Video. Conferință de presă. Avocatul parlamentar cere stoparea legii ce ne va lipsi de copii.

MAI MULȚI PĂRINȚI ȘI PREOȚI CER PARLAMENTULUI SĂ RENUNȚE LA ADOPTAREA LEGII CARE PREVEDE ”SEPARAREA COPIILOR DE PĂRINȚI”

justitie_juvenila_conferintaAvocatul Parlamentar pentru drepturile copilului Tamara Plămădeală, mai mulți părinți și preoții din Republica Moldova cer Parlamentului să renunțe la adoptarea, în lectură finală, a proiectului Legii privind protecția specială a copiilor în situație de risc și a copiilor separați de părinți, pe motiv că ”prevederile acestuia urmăresc scopul de a distruge familia, dar nu de a o consolida”.

Miercuri, în cadrul unei conferințe de presă susținută la ”INFOTAG”, Tamara Plămădeală a menționat că acest proiect de lege este inutil, deoarece în prezent Constituția și Codul Familei reglementează foarte clar toate situațiile în care copilul poate fi luat de lângă părinți.

”În special este vorba de cazuri când copilul trăiește într-o familie de alcoolici, este agresat fizic sau abuzat. Chiar și în aceste cazuri, copilul este luat din familie doar după ce instanța de judecată decade părinții din drepturile părintești. Ceea ce, însă, se propune în acest proiect de lege atinge cote absurde. Copilul va putea fi luat din familie  dacă este neglijat de părinți, dacă nu are o vestimentație adecvată, dacă nu respectă regulile de igienă sau nu beneficiază de îngrijire medicală, dacă părinții au o atitudine neglijentă față de procesul de școlarizare, dacă nu beneficiază de atenție din partea părinților sau este lăsat fără supraveghere. Proiectul prevede că o comisie specială va face o evaluare a situației copilului și va decide dacă acesta să rămână în familie ori să fie instituționalizat sau dus în altă familie”, a spus avocatul parlamentar.

În opinia Tamarei Plămădeală, proiectul este conceput în așa mod încât practic orice familie din Moldova  poate fi încadrată în aceste condiții.

”Autoritățile nu au niciun temei să adopte o astfel de lege atât timp cât nu asigură condiții pentru ca familiile să-și poată întreține copiii și să le asigure condiții decente de trai. Întreținerea unui copil în cadrul unei instituții rezidențiale costă statul de la 7 la 14 mii de lei pe lună. Oare nu ar fi mai rezonabil ca autoritățile să ofere acești bani părinților, care să aibă cu ce-și întreține copiii, iar aceștia să creasсă în familiile biologice?”, s-a întrebat avocatul.

Tamara Plămădeală a menționat că a depus o adresare Parlamentului și Guvernului prin care solicită revocarea acestui proiect de lege, care, în opinia ei, ”nu întărește și ocrotește instituția familiei, ci dimpotrivă o distruge”.

”Proiectul a fost deja adoptat în primă lectură de Parlament. Noi cerem însă ca să se facă audieri publice pe marginea acestuia, astfel ca părinții, care sunt direct vizați de acest proiect, să-și expună punctul de vedere. Joi, în cadrul Comisiei parlamentare vor avea loc audieri la insistența noastră, a părinților, a Mitropoliei Moldovei și sperăm că autoritățile vor ține cont și de opinia noastră”, a spus sursa citată.

Jurista Elena Bâtcă a menționat că autoritățile RM preiau cu ochii închiși practica internațională, fără a ține cont de faptul că unele dintre aceste legi contravin intereselor cetățenilor țării.

”Însăși experiența internațională a demonstrat că implementarea acestei legi este distrugătoare pentru familie. Mai multe state sau ciocnit de efectele negative ale legii și acum încearcă să renunțe la ea. În momentul în care în Rusia și Ucraina s-a încercat implementarea legii, au avut loc mai multe cazuri de sinucidere a părinților. Situația este foarte gravă și ar fi bine ca autoritățile noastre să realizeze ceea ce fac. Nu este cazul ca în schimbul banilor veniți din Occident să distrugă instituția familiei în Moldova”, a spus Elena Bâtcă.

Ea a relatat că pe data de 4 aprilie a fost organizat Congresul Părinților, la care peste 1000 de părinți au semnat o declarație, prin care se pronunță împotriva acestui proiect de lege.

Preotul Victor Pleșca a menționat că ”Dumnezeu a binecuvântat o familie trainică”, precizând că ”Biserica se va împotrivi adoptării acestei legi”.

Eduard Lupoi, tatăl a doi copii, a relatat că în urma lipsei surselor de existență în Moldova mii de părinți au plecat peste hotare pentru a face bani și a-și putea întreține copii.

”Acum acești părinți, care au luat drumul străinătății pentru a le asigura un viitor copiilor rămași acasă, pot fi acuzați de neglijență față de copii și pot rămâne fără copii. Este absurd ceea ce se întâmplă. Statul trebuie să asigure cetățenilor condiții decente de muncă și de trai, dar nu să adopte legi care distrug societatea”, a spus sursa citată.

Proiectul de lege a fost elaborat de Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei și are drept scop ”protejarea copiilor aflați în situații de risc”.

[youtube]http://youtu.be/DSicwU65eyY[/youtube]

Sursa: infotag.md

15 Comentarii

 1. Dorin

  Doamna Tamara, Doamne ajută! vă susținem și vă mulțumim că ne înțelegeți și apărați! Credem că cu ajutorul lui Dumnezeu vom reuși. Să nu roșim în fața urmașilor noștri și să ne bucurăm alături de ei de succesele acestui neam obidit. Dumnezeu să ne ajute!

  Răspuns
  • Andrei

   Observ ca ce se incearca in R.Moldova se face identic si in Romania, difera doar perioada(anul).
   Aceleasi tactici, dezinteres si ura din partea conducatorilor fata de muritorii de rand.
   Pana si numele partidelor si politicile/ideologiile seamana.
   Au ajuns porcii si lupii la putere, toate animalele domestice si salbatice, preseaza tare pe toleranta crestina si ne spun sa intoarcem obrazul.
   Ei stiu ca dupa ce ne-am castigat independenta fata de fiara sangeroasa a prigoanei, am ajuns sub fiara puturoasa a uraciunii.

 2. Ala

  Dna Tamara, va multumim frumos ca ati purces la aceasta lupta. Eu personal cred ca aveti mari presiuni ca sa renuntati la ceea ce ati purces. Dumnezeu sa va ajute.
  Dna Elena va multumim de mii de ori pentru curajul pe care il aveti si sa aveti parte de sustinere din partea a cator mai multi oameni. Oricat as vrea sa inteleg eforturile dstra, inteleg ca sunt cu mult mai mari decat imaginatia noastra.
  Doamne Ajuta!!!

  Răspuns
 3. Valentina Cuşnir

  Avocatul Parlamentar Tamara Plămădeală să achite la bugetul de stat impozit pe venit , cel puțin pentru 5 ani, anterior de a deveni avocat Parlamentar. A prezentat carnet de muncă fals și furat, că ar avea stagiul necesar pentru a deveni avocat Parlamentar dar nu a achitat niciun bănuț impozit pe venit în bugetul de Stat timp de acei 5 ani de stagiu! Astfel a contribuit ca copii să stea flămînzi și dezbrăcați. Acuma cere statului să aibă grijă de familiile cu copii. Alde Tamara Plămădeală mai avem mulți care fură din gura copiilor și nu achită impozite.

  Răspuns
  • Ioan

   Este si de asteptat ca sa atacati un om in cazul cind acesta incearca sa demaste unsistem putred din Tara. Sa va fie rusine! Nu ati gasit altceva decit o eventuala falsificare a diplomei? Dar ce tine de activitatea avocatei aveti pretenzii? Nu ami nascociti altceva decit invinuiri personale! La subiect va rog! Raspundeti ce tine de proiectul de lege, sau nu suntetii in stare?

  • Nils

   Dupa mine cand e vorba de viitorul copiilor nostri, mai ales a GENOFONDULUI GETO DAC ar trebui sa fim mai toleranti si mai indulgenti unii fatza de altii. Astfel Haul si Dezbinarea ne va Macina pe toti, fapt pe care conteaza oponentii nostri invizibili dar omniprezenti

  • marele Păcătos

   Domnul spune să iubim vrăjmaşii PERSONALI!
   Sfinţii zic într-un glas – SĂ-I URÂM PE VRĂJMAŞII PATRIEI NOASTRE!

 4. Ala

  Dna Cusnir, odata ce statul ne jecmaneste in fiecare zi, cine pe cine fura si de la cine? Dstra in loc sa faceti ceva concret pentru imbunatatirea conditiilor de trai ale copiilor, ati venit cu acuze. Si ce folos ar fi fost daca Dna Tamara ar fi achitat? Ar fi ajuns acesti bani in buzunarul vreunui copil? Sa presupunem ca Dna Tamara are un carnet de munca fals. De ce nu ati tras-o la raspundere atunci? Cred ca ar trebui sa aveti dovezi concrete atunci cand aduceti acuze atat de grave. De ce atunci cand ati aflat nu ati intervenit. Un carnet de munca fals, as putea sa inteleg, dar furat, nu inteleg. Furat de la cineva un carnet? ORganizati-va gandurile.

  Dna Cusnir, si sa admitem ca s-a intamplat, atunci de ce dstra ati acceptat sa se ierte datoriile companiilor si nu am accepta sa se ierte datoriile si persoanelor fizice?

  Chiar daca si se face vinovata de carnet fals, puteti sa o acuzati pe dna Plamadeala ca lucreaza impotriva copiilor si nu isi onoreaza la nivel obligatiile actuale?

  Răspuns
 5. Ala

  Dna Valentina, inainte de a trage cu piatra in cineva, vedeti pe cine ochiti.
  Uitati-va aici niste dovezi frumusele
  O doamnă ex-deputat şi „revoluţionară” de la 7 aprilie 2009, primblată tocmai peste Ocean, pentru audieri în Congresul Statelor Unite ale Americii, populează ilegal, împreună cu soţul ei, un apartament de lux în hotelul Parlamentului din centrul Chişinăului (strada Anatol Corobceanu nr. 1, colţ cu strada Sfatul Ţării). Doamna se numeşte Valentina Cuşnir. Dumneaei nu mai este deputat din aprilie 2009. De atunci şi până acum stă abuziv în apartamentul în care a stat, fără plată, alţi 4 ani, cât a fost deputat. Despre faptul că locuieşte ilegal într-un apartament din casa-hotel a Parlamentului spune cu mândrie chiar dumneaei pe forumul nostru de discuţii.

  Am asistat, fără să vrem, la un schimb de replici, absolut caragialeşti, dintre forumiştii „Pekea” şi Valentina Cuşnir. Dar, întrucât în acest caz forma contează mai puţin decât conţinutul, să vedem despre ce este totuşi vorba. Din discuţie rezultă că acest caz al doamnei Valentina Cuşnir nu este singular. Există şi alte persoane care nu sunt deputaţi de doi ani şi locuiesc ilegal în casa-hotel a Parlamentului. Acestora li se adaugă şi mai mulţi angajaţi ai Parlamentului, care, contrar legislaţiei în vigoare, sunt instalaţi acolo abuziv, prin complicitatea preşedintelui Legislativului. Să urmărim puţin discuţia „intelectuală” dintre cei doi forumişti, în problema apartamentului: sursa http://www.flux.md/editii/20119/articole/11494/ pentru detalii

  Răspuns
  • Nils

   Cei care au chef de galceava cand Tzara arde ar trebui sa mai asculte cantecul Fratzilor nu Va certati ca se bucura strainii

 6. marele Păcătos

  “Chem toţi susţinătorii mei şi toţi alegătorii să voteze echipa PLDM, care este cea mai pregătită pentru a guverna Republica Moldova Votaţi Stejarul” – V. Cuşnir

  Ce să mai adăugăm multstimată doamnă V. Cuşnir, nouă Sfântul Ioan Gură de Aur şi Sfântul Iosif Volotskii ne vorbeşte că, conducătorii cei ce ne vând ţara, ne-o distrug, ne vând în robie (în cazul dat sunt slugile nemijlocite a satanei – jidomasonii – uniunea europeană), aceia sunt mai răi decât vrăjmaşii şi nu că doar sunt trădători ci şi trebuiesc acuzaţi înainte de Judecata Universală.

  Ce să aşteptăm de la Dvs, adoratoarea sodomiţilor şi a musulmanilor precum mai toţi conducătorii patriei noastre Sfinte?

  La rugăciune nu vă pomenim, decât ca să vă treziţi, însă blestemul vi-l lucraţi voi înşivă.
  Frică de Dumnezeu nu aveţi, dar numai una ştiţi, a sluji demonului Mamona, care este iubitorul banilor, şi numai la cele materialnice vă este gândul.

  Ruşine să vă fie!

  Sunteţi doamnă, de la câţi Sfinţi am auzit, nimeni nu a zis decât: mai scump decât mama fiinţă pe pământ nu e!
  Şi dumneavoastră ţineţi apărarea sataniştilor cu asemenea legi, ruşine să vă fie!

  Trebuia la conferinţă să veniţi şi atunci avea să vă arătaţi “dreptatea” voastră.

  S-au deprins să arate spectacol şi să clevetească, să presupunem că aveţi dreptate, Doamna Tamara Plămădeală este de partea Creştinilor şi pe aşa poziţie câştigă totul, a dvs de partea cui aţi apucat-o?
  Însă nu aveţi dreptate, este cert.

  Ruşine să vă fie să clevetiţi!

  Apărătorul mulţumesc!
  Doamna Elena bravo!
  Doamna Tamara bravo!

  Să vă ajute Dumnezeu în toate lucrurile bune!

  Răspuns
 7. Mihail

  Zicea dna Elena ca desi se filmeaza aproape in intregime actiunile acestea ale crestinilor, totusi nu sunt difuzate la televizor sau la radio, presa scrisa la fel – tace… Stiti de ce? Pentru ca si mass-media e condusa de masoni, e in mainile ”iluminatilor” si lor nu le convine ca sa fie pace si bunastare intr-o tara ortodoxa, ei aduc vrajba, strica fericirea oamenilor, fac numai nenorociri si apoi le spala creierele la oameni cu minciunile si tampeniile care le imprasite prin mass-media.
  Un sfant mi se pare a zis ca mass-media e prostituata lumii de azi si bine a zis, asa este. Nu va asteptati ca mass-media sa spuna adevarul despre crestini. Fiecare sa caute Adevarul acolo unde El este – la Biserica si daca-L afla, apoi sa-L pastreze ca pe o comoara de mare pret!

  Sa va regasiti omenia, ticalosilor tradatori si mincinosi care stati in spatele mass-mediei si a politicii de azi!!! Blestemele stramosilor si ale oamenilor obiditi ai tarii noastre o sa va ajunga curand!

  Răspuns
 8. Dorin J.

  care sînt rezultatele audierilor de la Comisia parlamentară?
  Rog administratorul site-ului să mai cenzureze comentariile deviante de la subiect, gen “genofond geto-dac” etc, etc. Ele nu-şi găsesc locul pe aici – exprimarea opiniei e o chestie bună dacă e cu măsură. Ar fi bine ca acest site să exprime un singur curent de opinie şi să nu fie transformat într-o gunoişte informaţională (precum este întreg internetul) nici prin articole, nici prin comentarii.

  Răspuns
 9. marele Păcătos

  jurnaliştii nu sunt altcineva decât CLEVETITORI, scriu nu din ură ci din dreapta faptă a lor, sunt şi ei oameni ca noi, numai că întunecaţi de boala păcatelor, şi dacă vedem un om bolnav trupeşte nu ni se face decât milă şi jale de el, de aceea şi spune Domnul Dumnezeul Tuturor – cine urăşte nedreptatea şi face dreptate dar nu v-a avea dragoste faţă de semenul său – v-a fi vrednic de judecată (apocalipsis)

  De binecuvântată memorie Pr.Arhimandrit Arsenie Papacioc (mai mult ca sigur că este Sfânt) zice, faci dreptate dar nu pace şi câştigi 2 da pierzi 6, faci pace câştigi 6 dar pierzi 2 pentru că n-ai făcut dreptate 🙂

  Când ardea Sf. Munte, nici un post de radio sau tv nu a transmis noutatea, pentru ca Ortodocşii să nu se roage ca să trimită Dumnezeu Îngerii să potolească focul.
  De aici şi rezultă că, cum spunea un duh rău dintr-o Cuvioasă, Nadejda, când Sfântul Ierarh Nicolae (Gurianov) din Pscovoezersc o ungea cu ulei din Ierusalim, cel rău zise, “bine faceţi că priviţi tv – icoanele noastre antihristice, şi bine că la calculator jucaţi, toţi ve-ţi veni la noi (în iad)”

  Răspuns
 10. Nicoleta

  Dna Tamara si dna Elena, cu toate piedicile si neplacerile care le aveti din cauza ca aparati drepturile acestui popor crestin, va rugam sa nu va opriti, sa nu va imputinati, ci sa mergeti pana la capat. Dumneavoastra ne reprezentati pe noi. Nici un parinte din R. Moldova nu vrea ca statul sa-i ia copilul! Toata Moldova va sustine, va rugam sa ne ajutati! Domnul sa fie cu dumneavoastra si cu noi. Amin!

  Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *