Selectați pagina

Video. Conferinta: Biserica vizavi de provocarile moderne. Drumul crucii si al pocaintei. 2 august 2013, satul Olanesti

Video. Conferinta: Biserica vizavi de provocarile moderne. Drumul crucii si al pocaintei. 2 august 2013, satul Olanesti

Conform hotărârii Sinodului Bisericii Ortodoxe din Moldova din data de 20 iunie a.c. se organizează Drumul Crucii și al Pocăinței în jurul Moldovei.

Drumul Crucii a inceput pe data de 2 august 2013, ora 8.30 cu Sfânta Liturghie oficiată de către Înalt Preasfinţitul Vladimir în biserica din satul Tudora, raionul Ştefan Vodă. După Sf. Liturghie procesiunea a parcurs primul segment (12 km) în frunte cu Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova şi a fost întâmpinată la marginea satului Olăneşti de un sobor de preoţi ai blagociniei Căuşeni şi Ştefan Vodă.

[youtube]http://youtu.be/tcTndDvxaoc[/youtube]

La ora 17.00 în Casa de Cultură din s. Olăneşti, r-l Ştefan Vodă s-a desfăşurat conferinţa cu genericul „Biserica vizavi de provocările moderne”. La conferinţă au luat parte preoţii blagociniei, precum şi câte patru personalităţi din fiecare parohie: un reprezentant al şcolii; un reprezentant al primăriei; un reprezentant al Consiliului Bisericesc; un reprezentant al tineretului.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

5 Comentarii

 1. N Lae

  TOATE BUNE PÂNĂ LA UN MOMENT – CINE DIN PRESĂ A OGLINDIT ACESTEEVENIMENTE ÎN FIECARE KILOMETRU ȘI LOCALITATE ȘI DE CE UNII IERARHI PARTICIPĂ DOAR LA INIȚIEREA ACESTOR MARȘURI. NU AR FI MAI BINE DE ORGANIZAT MAI MULTE CONFERINȚE TEOLOGICE ÎN FIECARE LOCALITATE ASEMENEA KARAVANEI KULTURII DE ODINIOARĂ. DUPĂ MINE IERARHII AR AVEA MULTE DE ASCULTAT DE LA ENORIAȘI ȘI POPORUL RĂTĂCIT DIN BASARABIA ISTORICĂ

  Răspuns
 2. marele Păcătos

  Trebuie să fie o subordonare în Duh, însă Pr. Anatolie foarte bine a explicat imposibilitatea urgentă a acesteia.

  Deşi Sfinţii ne-au avertizat că odată cu primirea actelor satanice se întunecă mintea omului, nu trebuie să dăm vina pe alt-cineva decât pe noi înşine, pentru că, eu personal mă consider de vină, pe când stră-buneii şi neamurile mele au păcătuit în Faţa Lui Dumnezeu şi m-au lăsat urmaş cu această povară, nu pot să spun că, “eu fiind o mână, nu pot să zic că nu am nevoie de mâna cealaltă, pentru că suntem un trup”, şi mă doare în inimă!

  Cu toate că Înalt-PreaSfinţitul Vladâca Vladimir a binecuvântat acest Drum al Crucii (de mărturisire), este cu cea mai mare putere Dumnezeiască, însă nu-mi iese din memorie cuvintele Marelui Sfânt Pr.Vasile Novicov (din Tula), cum a spus că, aceasta nu este ceva la întâmplare, ci este totul planificat de duhurile întunericului prin oamenii săi, şi de aceea, primindu-se la prima vedere că ar veni aceaasta din haos, se vede partea adevărată a esenţei, că este totul organizat, deşi de către vrăjmaşii Lui Hristos Dumnezeu, şi ca consecinţă se primeşte în toate marginile pământului aceeaşi avalanşă.

  Nu este o previziune pesimistă, chiar dacă pare a avea la coadă un final sinistru, dar e anume aceea ce ne învaţă Evanghelia!
  Astăzi doar şi numai prin MĂRTURISIRE este posibil să îţi salvezi sufletul, altă cale nu mai este.
  Mărturisirea, cum zice Marele Mărturisitor Sfântul Iustin Pârvu, trebuie să sune din toate căile posibile.

  Şi dacă Sfinţii vor judeca lumea şi pe Îngeri, la ce mai e necesară frica?

  Hristos a biruit lumea! Învăţând Adevărul!
  Rugaţi-vă şi spuneţi-le tuturor ce vi s-a descoperit vouă!

  Această conferinţă a pus practic toate problemele care au drept scop să ne distrugă!
  Însă nu trebuie să uităm că, dacă avem posibilitatea să ne numim robi ai Lui Însuşi Dumnezeu, păi ce mai există pe lumea aceasta ca să ne motiveze şi mai mult? NIMIC!
  Rugaţi-vă şi mărturisiţi, dar mărturisirea totuşi să fie în prim-plan!

  Ruşine mie că am curajul fricosului de a-mi motiva absenţa mea de la acest Minunat Drum al Crucii.

  Răspuns
 3. marele Păcătos

  Propunere!

  Să se aducă la cunoştinţă tuturor preoţilor că, odată ce Biserica (toţi slujitorii Ortodocşi şi toţi Creştinii) va permite să se implementeze aceste fărădelegi, riscăm cu toţii, şi atunci, spre exemplu ce fel de jertfă o să se aducă şi cui, dacă banii vor fi în format electronic? cu cardul, cipul şi apoi pecetea vor face “creştinii” “milostenie” ?

  Varianta conformităţii este impusă de duhul satanicesc, şi respectiv conformarea cu toate aceste urâciuni este nemijlocita primire şi închinare lui însuşi antihrist.

  Nu spre judecata cuiva, ci spre aducerea la cunoştină tuturor această problemă, că la Judecată vom fi întrebaţi, de ce ştiind nu am adus la cunoştinţă!?

  Să nu gândiţi, că dacă astăzi vom fi tăcuţi – mâine vom mai avea dreptul să ne expunem poziţia.
  Jidovimea şi diavolii împieliţaţi se străduie în tot chipul să impună “toleranţa fărădelegii” în capul legislaţiei ce o aflăm astăzi, pentru ca să fie posibilă întronarea celui spurcat, pentru că doar împlinidu-se Scriptura – are să se petreacă cele scrise şi proorocite, că “cerul şi pământul se vor trece, iar Cuvintele Mele nu” zice Domnul.

  Răspuns
 4. Victor P.

  De cand biserica isi asuma si prerogative de legiuitor/Parlament? Iar va bagati in treburile statului, acolo unde nu va fierbe oala? Foarte bine ca statul intervine, in sfarsit, cu niste legi care sunt menite sa apere drepturile unor copii abuzati si fara aparare. Asta si inseamna civilizatie, atunci cand inveti sa comunici cu propriii copii prin cuvant, si nu prin bataie, iar statul pana la urma intervine si pune capat abuzurilor unor “parinti” care ar trebui efectiv decazuti din drepturi.

  Răspuns
  • marele Păcătos

   Frate Victore, evident este, că nu problema însuşi este un punct al culmii dezbaterilor, ci cum este pusă şi tratată problema de către trădătorii din fruntea ţării – o adunătură de şarpi ce lucrează direct pentru diavol, chiar dacă nu-şi dau seama (cuvântul: nu poţi sluji la 2 domni, lui Dumnezeu şi lui mamona – explică imposibilitatea de a fi cinstit în Faţa Creatorului Dumnezeu făcând orice lucru anti-Evanghelic).
   Şi dacă oamenii Lui Dumnezeu au în vedere acest cuvânt ai Sfântului şi Înţeleptului Prooroc Solomon “Nu cruţa pe feciorul tău de pedeapsă; chiar dacă îl loveşti cu varga, nu moare.” pilde 23:13
   Desigur că nu are nimeni dreptul de a maltrata pe nimeni, fiind-că nu ar trebui să aibă frică de oameni, ci de Dumnezeu care Este Drept tot timpul, şi neapărat va răsplăti oricărui om cu ceea ce a oferit şi el cândva, însă aceasta nu este poziţia Creştinilor Ortodocşi, fiind-că Creştinii Ortodocşi sunt ca nişte miei care nu au frică nici de moarte, ci mai degrabă de mânia Lui Dumnezeu care se poate răsfrânge nu doar peste cei nedrepţi şi chiar spurcaţi, ci chiar şi peste toţi, căci când plouă – plouă şi peste cei păcătoşi, şi soarele la fel răsare peste toţi.
   Însă problema aceasta cum ne-o aduc pe tavă de pe sticla ecranelor – este în totalitate în comun acord cu scopul sataniştilor care le găsim în “protocoalele înţelepţilor din sion”.
   acolo se vorbeşte despre aceea, că VOR IMPUNE PRIN LEGE ca să desfrâneze membrii familiei între ei, în caz contrar vor fi pedepsiţi sau cu judecata sau cu moartea, vor intra şi vor viola copiii cu dreptul absolut prin lege.
   şi dacă prin lege această mână de viermi ai iadului impune astfel de imoralitate şi noi îi susţinem cu tăcerea – atunci suntem şi noi în acelaşi duh cu ei, suntem şi noi împotriva Lui Dumnezeu!
   şi ca exemplu – priveşte frăţioare Victore cum funcţionează în plină acţiune această “lege” anti-firească.
   şi ca exemplu, priveşte antent şi fă concluzii:
   http://www.youtube.com/watch?v=mRyroUl49xA

   şi încă,..
   http://www.youtube.com/watch?v=alW5PghxNYo

   aceasta se face pentru a deprinde societatea cu ideea, că toţi sunt egali, ceva mai mult decât la comunism, într-un final toată lumea să aibă frică de a-şi exprima opinia şi de a-şi ţine poziţia în libertatea Lui Dumnezeu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Статьи на русском языке

Статьи на русском языке

Comentarii