Angajaţii din mass-media si diferiti specialisti care ne „invata” ca bebelusii se ineaca automat daca sunt bagati sub apa, sa priveasca cu luare aminte acest material video:

Iata si ce putem citi la http://www.bebelusi.eu/w/Reflexe_bebelu%C5%9Fi despre reflexul inotului:

Se declanseaza atunci cand copilul ajunge in apa. Incepe sa isi miste bratele si picoarele ca pentru a inota, iar daca ajunge cu capul sub apa isi tine automat respiratia. De aceea exista piscine speciale pentru nou-nascuti unde ei pot sa-si exerseze abilitatea de a inota. Din motive de siguranta, reflexul inotului nu trebuie testat acasa ci doar intr-un centru specializat, in prezenta unor specialisti.

Sa fie clar. Un bebelus nu se poate ineca. Iata ce aflam si din articolul Reflexele nou-nascutului:

Unele reflexe sunt prezente pentru doar cateva luni, iar altele dureaza o viata intreaga.

[…]

Pe langa aceste cinci reactii, nou-nascutii au si alte reflexe primitive care dureaza numai cateva luni.

Reflexul inotului se declanseaza atunci cand copilul ajunge in apa. Incepe sa isi miste bratele si picoarele ca pentru a inota, iar daca ajunge cu capul sub apa isi tine automat respiratia. De aceea exista piscine speciale pentru nou-nascuti unde ei pot sa-si exerseze abilitatea de a inota. Din motive de siguranta, reflexul inotului nu trebuie testat acasa ci doar intr-un centru specializat, in prezenta unor specialisti.

Ba mai mult, exista si nastere in apa. La spital: