Selectați pagina

Viaţa după interzicerea agro-produselor din UE: Rusia va importa carne din India și Coreea de Sud

Viaţa după interzicerea agro-produselor din UE: Rusia va importa carne din India și Coreea de Sud

moscovaDupă ce a impus embargou țărilor din Uniunea Europeană și refuză să mai importe produse agroalimentare de aici, Rusia caută noi piețe care să îi asigure necesarul de carne, fructe și legume. În acest sens Serghei Dankvert, șeful Serviciul Federal de Supraveghere Veterinară şi Fitosanitară (Rosselhoznadzorn ) a anunțat că intenționează să permit importurile de carne din India și Coreea de Sud.

“Rosselkhoznadzor este gata să analizeze posibilitatea de alimentare cu carne de porc în condiții de siguranță din alte tari din Asia, în special Coreea de Sud și India”, a declarat Dankvert.

Rusia nu a mai importat carne de porc din Coreea de Sud încă din luna februarie a anului 2010 când în țară a izbucnit un focar al febrei aftoase la porcii din această țară.

În ceea ce privește India, Moscova a început deja importurile de carne de bivol, iar pentru carnea de porc și produse din carne de porc acceptul se va da în două etape. “Serviciul veterinar va continua verificarea societăților comerciale care exportă carne de porc din India, iar în curând vom ajunge la producătorii de păsări, praf de ouă și bunuri de lapte “, a declarat Alexei Lihaciov, reprezentant al ministerului Economiei din Federația Rusă.

Sursa: http://agrointel.ro

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.