Selectați pagina

Viața devine tot mai scumpă în țara noastră. Prețurile la unele produse au crescut considerabil

Viața devine tot mai scumpă în țara noastră. Prețurile la unele produse au crescut considerabil

Viața în Moldova devine tot mai scumpă. Potrivit Biroului Național de Statistică, a crescut preţul la mai multe produse alimentare, precum pâinea şi uleiul de floarea soarelui, relatează publika.md. Totodată, s-a scumpit şi îmbrăcămintea de iarnă, în schimb, unele legume s-au ieftinit.

În noiembrie, vinetele costau cu peste 40 la sută mai mult, roşiile cu aproximativ 30 de procente, iar strugurii cu aproape 23 la sută.

Şi ouăle de găină s-au scumpit cu aproximativ 18 procente. Din cauza secetei din acest an, uleiul de floarea soarelui s-a scumpit în noiembrie cu aproape 4 la sută. S-a majorat nesemnificativ și preţul pâinii din făină de grâu.

În schimb, s-au ieftinit legumele de sezon. Varza a ajuns să coste luna trecută cu 11 procente mai puţin, ceapa uscată cu aproape opt la sută, iar preţul morcovilor s-a diminuat cu aproximativ 6 la sută faţă de luna octombrie.

Înainte de sezonul rece, cu peste 3 la sută s-a scumpit îmbrăcămintea și încălțămintea de iarnă, lemnele pentru foc şi medicamentele. În schimb tariful pentru gazul natural livrat consumatorilor casnici s-a micşorat cu peste 10 procente.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *