Selectați pagina

Vezi care sunt cele mai bune antibiotice naturale

Vezi care sunt cele mai bune antibiotice naturale

Anumite plante au efect antibiotic natural, față de tratamentele farmaceutice care sunt supuse proceselor chimice și care pot da reacții adverse.

Plantele ajută organismul să lupte împotriva microorganismelor care tind să afecteze sistemul imunitar, titrează Cick.

Uite care sunt cele mai bune antibiotice pe care natura ți le pune la dispoziție, le ai și tu prin casă cu siguranță. Profită cât mai mult de ele pentru a avea o sănătate de fier.

Usturoiul tratează infecțiile

Plantă-condiment folosită ca medicament eficient contra infecțiilor respiratorii și gastrointestinale. Deși consumul lui lasă un miros greu de suportat, nutrimenții din compoziția usturoiului ucid virusurile, bacteriile, ciupercile și, în același timp, au efecte anticancerigene.

Mușețelul, varianta naturală a cortizonului

Crește pe toate marginile de drum, dar asta nu îl împiedică să dețină puteri antiinflamatoare asemănătoare cortizonului. Ceaiul de mușețel este indicat în infecțiile intestinale, respiratorii, dar și în ulcer gastric. Infuzia se prepară din 2 lingurițe cu flori la 200 ml de apă clocotită. Inhalațiile sunt excelente în răceală, bronșită, sinuzită. Sub formă de gargară, mușețelul combate infecțiile bucale și ale faringelui.

Cimbrul, antibioticul săracului

Cunoscut pentru aroma deosebită pe care o dă mâncării, cimbrul are un puternic efect dezinfectant și antimicrobian la nivelul plămânilor, bronhiilor, stomacului și intestinelor. Benefic în răceală, gripă, bronșită, tuse convulsivă, infecții urinare. Toarnă 250 ml de apă fiartă peste 2 lingurițe cu cimbru, lasă la infuzat 10 minute, apoi strecoară și bea 2 căni de ceai pe zi.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *