Selectați pagina

Veteranii din Republica Moldova vor avea legitimaţii de tip nou

Veteranii din Republica Moldova vor avea legitimaţii de tip nou

Începând cu 1 aprilie 2018, veteranii din Republica Moldova vor primi legitimaţii de tip nou. Potrivit unui proiect aprobat de Guvern joi, 22 februarie, fi posibilă reevaluarea numărului de cetăţeni care au participat la diferite războaie şi conflicte armate, precum şi sporirea gradului de siguranţă a actului care confirmă statutul de veteran.

Schimbarea legitimaţiilor vechi cu cele de model nou se va realiza, pe etape, din 1 aprilie 2018 până la 31 decembrie 2020, perioadă în care vor fi valabile ambele tipuri de acte. În anul curent vor fi eliberate legitimaţii noi pentru 15 mii de veterani, în 2019 – 15 mii şi în 2020 pentru alte 10 mii de veterani. Prin urmare, din anul 2021 vor fi valabile doar legitimaţiile de veteran de model nou, scrie adevarul.ro

Noile legitimaţii vor fi emise şi confecţionate de către Agenţia Serviciilor Publice. Pentru anul 2018, în acest scop au fost prevăzute în buget 525 mii de lei.

În prezent, la Ministerul Apărării sunt înregistraţi circa 40 de mii de participanţi la conflicte armate şi acţiuni militare, care beneficiază de statutul de veteran de război.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *