Selectați pagina

Veşti extraordinare: Mai multe ţări din Europa ies treptat din izolare

Veşti extraordinare: Mai multe ţări din Europa ies treptat din izolare

Mai multe țări își anunță relaxările măsurilor impuse de epidemia de coronavirus și reduc restricțiile. Europa iese treptat din izolare. Sunt vești extraordinare pentru cetățenii europeni, relatează oficialmedia.com

Spre deosebire de România, foarte multe țări din Europa au înregistrat un număr mai mare de decese însă guvernele țărilor respective nu au impus interdicții cu încălcarea libertăților fundamentale ale omului. Multe și-au bazat lupta anti-covid prin recomandări de semi-izolare și nu prin interzicerea libertății de mișcare. Foarte puține țări au ales controlul populației cu patrule ale forțele de ordine.

Cehia încă de joi a redeschis o parte din magazine

*bicicliștii și cei care aleargă nu mai poartă mască

*se poate călătorii în străinătate

*magazinele nealimentare au fost deschise

În Cehia măsurile au fost deja relaxate. Nu se mai solicită celor care aleargă, sau bicicliștilor să poarte mască. Mai multe magazine nealimentare au fost redeschise joi, 9 aprilie 2020, marți se redeschid și frontierele, parțial. Vicepremierul Cehiei a avut în vedere restabilirea călătoriilor în străinătate din mtive profesionale, familiare sau medicale. La sfârșitul lunii aprilie starea de urgență din această țară se încheie.

Norvegia redeschide școlile pe 27 aprilie 2020

*se redeschid creșele pe 20 aprilie

*se redeschid universitățile pe 27 aprilie

Norvegia relaxează de asemenea, măsurile de izolare, deși la ei au fost doar cu titlu de recomandare și nu de interdicție. Și ministrul sănătății din țara nordică este mulțumit de trendul descendent al epidemiei, anunțând din ce în ce mai puține spitalizări. Premierul Erna Solberg a decis să redeschidă creșele pe 20 aprilie și anumite școli și universități pe 27 aprilie.

Miercuri, 15 aprilie, Danemarca primește copiii la școală

*școlile primare încep miercuri, 15 aprilie

*școlile medii și liceele se deschid pe 10 mai

În Danemarca are loc o revenire treptată chiar dacă nici acolo nu erau interdicții de mișcare. Această țară a fost într-o stare de semi-izolare recomandată în 11 martie 2020. Creșele, grădinițile și școlile primare îi vor întâmpina din nou pe elevi în 15 aprilie. Pentru școlile medii și licee, porțile vor fi deschise pe 10 mai. Premierul danez, Mette Frederiksen, a declarat ca vor mai fi restricții multe luni, dar nu se pune problema interdicției libertății de mișcare.

Elveția anunță planul de relaxare

*Karin Keller-Sutter se opune ferm izolării

*la sfârșitullui aprilie va intra în vigoare planul de relaxare

*oamenii se pot plimba în parcuri, grădini publice și în natură

La Geneva și în general în Elveția, oamenii se pot plimba liberi în parcuri, pe malul lacului sau la pădure. Aceasta era deja o țară fără prea multe restricții. Miercuri consiliul federal Elvețian a anunțat că va prezenta un plan cu privire la prima ”relaxare” pe 16 aprilie, pentru intrarea sa în vigoare, la sfârșitul acestei luni. De menționat că țara cantoanelor nu avea interdicții de mișcare ci doar recomandări.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Статьи на русском языке

Статьи на русском языке

Comentarii