Selectați pagina

Veste proastă pentru cei care locuiesc în apartamente de serviciu

Veste proastă pentru cei care locuiesc în apartamente de serviciu

apartamentCurtea Constituțională a stabilit că refuzarea dreptului de a transmite în proprietate privată locuințele de serviciu atribuite unor persoane nu este neconstituțională.

Sesizată să examineze constituționalitatea normei legale din Legea privatizării fondului de locuințe, care spune că nu pot fi vândute sau transmise cu titlu gratuit în proprietate privată locuinţele de serviciu, Curtea Constituțională a constatat că locuinţele de serviciu se atribuie spre utilizare, în mod exclusiv, angajaților și membrilor familiilor lor în perioada exercitării de către aceștia a atribuţiilor funcţionale, iar folosirea locuinţelor de serviciu se află în strânsă legătură cu existența raporturilor de muncă.

„Excluderea locuințelor de serviciu din domeniul obiectelor fondului locativ ce pot fi privatizate nu poate fi privită ca o încălcare a art. 46 din Constituție, întrucât locuințele de serviciu nu constituie patrimoniul angajatului. În acest sens, Curtea a menționat că „speranța legitimă” cu privire la un „bun” nu poate fi invocată ca „valoare patrimonială”, deoarece persoanele care întruneau condițiile necesare pentru a privatiza locuința de serviciu până la intrarea în vigoare a modificărilor legale, prin care s-a instituit interdicția de a privatiza locuințele de serviciu, nu și-au valorificat acest drept”, se mai arată în hotărârea Curții.

Astfel, reține instanța, instituirea unor dispoziții prin lege ce țin de privatizarea fondului de locuințe care aparține statului este prerogativa legislatorului care poate să decidă modul de exercitare a dreptului statului asupra bunurilor aflate în proprietatea sa.

Sursa : ziarulnational.md

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

1 Comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.