Selectați pagina

Venituri de peste jumătate de MILIARD de lei colectate de Serviciul Vamal DOAR într-o săptămână

Venituri de peste jumătate de MILIARD de lei colectate de Serviciul Vamal DOAR într-o săptămână

Veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit, în perioada 3-9 septembrie, 506,2 milioane lei, fiind perfectate în total 10.779 de declarații vamale, scrie abcnews.md

La capitolul combaterea fraudelor vamale, pe parcursul săptămânii trecute, au fost relevate 165 de încălcări ale legislației vamale.

Cele mai frecvente încălcări se referă la depășirea termenului de aflare pe teritoriul R. Moldova al autoturismelor cu numere de înmatriculare străine, nedeclararea sau declararea neautentică a mărfurilor de larg consum (articole vestimentare, produse cosmetice, țigarete, etc). Totodată, în perioada vizată, au fost întocmite 49 procese-verbale cu privire la contravenție şi aplicate amenzi în sumă de 158.440 de lei.

În aceeași perioadă, fluxul unităților de transport a constituit 103.792 de traversări. Cele mai mari valori de trafic au fost consemnate la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 20.876 și respectiv 13.888 de traversări.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.