Selectați pagina

Vasile Bumacov despre intenţia de a vinde pământul străinilor: Dacă se va face acest lucru va fi o acţiune împotriva cetăţenilor RM

Vasile Bumacov despre intenţia de a vinde pământul străinilor: Dacă se va face acest lucru va fi o acţiune împotriva cetăţenilor RM

pamintMinistrul în exerciţiu al Agriculturii şi Industriei Alimentare, Vasile Bumacov, a declarat în cadrul unei emisiuni în Studioul „Sputnik-Moldova” că „ar fi o mare greşeală” dacă se va modifica Codul Funciar, astfel încât să li se permită străinilor să cumpere teren arabil în RM, transmite News-Moldova.

„Ar fi o mare greşeală. Acum pământul la noi este ieftin. I-am convins şi pe cei de la Bruxelles că nu e o idee bună”, a declarat ministrul.

Bumacov nu exclude că noua guvernare ar putea reveni la ideea legalizării vânzării de pământ moldovenesc străinilor.

„Nu este exclus, dar, cât am fost ministru, nu am acceptat această idee, chiar dacă am fost presat. Dacă se va face acest lucru, va fi o acţiune împotriva cetăţenilor RM”, a concluzionat Bumacov.

La finele anului trecut, reprezentanţii guvernării iau declarat că intenţionează să aducă modificări la legislaţia existentă, care ar permite investitorilor străini să cumpere terenuri agricole în Republica Moldova.

Sursa: http://newsmoldova.md

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.