Selectați pagina

Val de cutremure în Japonia: Zeci de morţi şi importante pagube materiale

Val de cutremure în Japonia: Zeci de morţi şi importante pagube materiale

Intervenţie contracronometru pentru a ajuta populaţia afectată de cele două seisme majore care au lovit sud-vestul Japoniei în ultimele 24 de ore. Vântul puternic şi ploile torenţiale care au urmat accentuează temerile privind eventuale inundaţii şi alunecări de teren.

seism-cutremurMii de soldaţi au fost mobilizaţi pentru a participa la operaţiunile de salvare a supravieţuitorilor de sub dărâmături. Potrivit ultimului bilanţ, 41 de persoane au murit, câteva sute au fost rănite şi peste o mie sunt în continuare date dispărute. De frica unui nou seism, sute de locuitori au părăsit regiunea îndreptându-se spre nordul Japoniei.

Câteva secunde, atât a durat cutremurul produs vineri seară în Japonia. Casele, drumurile sunt robuste, construite special ca să reziste într-o zonă seismică, numai că mişcarea telurică a fost puternică: 7,1 pe scara Richter.

În liniştea apăsătoare care s-a lăsat peste oraşul Kumamoto se aud strigăte de disperare dintre dărâmături. Sunt oameni prinşi între bucăţile de zid căzute peste ei. Echipele de salvare luptă contra cronometru pentru vieţile lor. Oricând se poate produce o replică puternică.

Deşi autorităţile locale au pus la dispoziţie sălile de gimnastică ale şcolilor, de teamă, oamenii preferă să stea afară.

Guvernul a trimis în zonă ajutoare şi a mobilizat trupe speciale ca să ajute la operaţiunile de căutare şi salvare.

Deşi toate activităţile au fost întrerupte în provincie, după cutremurul de vineri noapte numai benzinăriile mai funcţioneaza şi asta pentru că localnicii vor să plece cât mai repede din regiune.

Sursa: stiri.tvr.ro

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne găseşti şi pe:

Статьи на русском языке

Статьи на русском языке