Selectați pagina

Vagabondajul practicat de minori, în vizorul Poliției. Date îngrijorătoare

Vagabondajul practicat de minori, în vizorul Poliției. Date îngrijorătoare

Un număr 700 de copii, aflați în situații de risc, au fost vizitați la domiciliu de către poliţişti.

Dintre aceștia, 38 au fost depistați în locuri publice fără supravegherea părinților, dintre care 21 practicau vagabondajul și cerșitul.

Potrivit polițiștilor, au fost verificate aproximativ 600 de instituții de agrement şi locuri des frecventate de minori, dintre care parcuri, subsoluri, construcții abandonate, gări auto şi feroviare, precum și 154 de localuri „internet-cafe”, scrie independent.md.

În acest context, Poliţia recomandă părinților şi reprezentanților legali să-și supravegheze în permanență copii pentru a evita cazurile de dispariții, accidente de circulație și vătămări corporale din neatenţie. De asemenea, ar fi benefic ca părintele să discute deschis cu copilul şi să-i spună ce trebuie să facă în situaţia în care se rătăceşte.

Potrivit polițiștilor, părinţii trebuie să explice copiilor că au voie să plece de la domiciliu doar cu permisiunea adulților și că trebuie să spună întotdeauna unde şi cu cine pleacă şi ar fi corect să interzică copiilor să se joace în zonele aglomerate sau în adiacentul părții carosabilului.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *