Selectați pagina

Vaci tot mai puține iar noi mâncăm… Dezvăluirile unui expert

Vaci tot mai puține iar noi mâncăm… Dezvăluirile unui expert

Notă: Vaci tot mai puține iar noi mâncăm…😡😡

😡Pentru că moldovenii s-au modernizat atât de rău că e un păcat să ai o vacă pe lângă casă, te scot sătenii din sat!😡
😡😡
😡

vaca mugind pe imas lapte

Vaci tot mai puține iar noi mâncăm… Dezvăluirile unui expert

Expertul în domeniul agriculturii Anatolie Ignat a explicat ce trucuri folosesc unii producători de lactate pentru a satisface cererea consumatorilor și a umple rafturile supermarketurilor.

Acesta susține că la momentul actual urmărim o situație paradoxală în țară, în care numărul vacilor de lapte scade considerabil, iar volumul producției de lactate crește în fiecare an, notează sputnik.md.

În același timp, întrebarea devine rezonabilă: de unde provine materia primă pentru industria internă de prelucrare a laptelui?

„Scăderea nivelului producției de lapte în țară nu se desfășoară într-un ritm atât de terifiant precum scăderea numărului de vaci de lapte. Nimeni nu o poate opri. Dar volumul producției de lapte este în creștere. O întrebare rezonabilă: din ce este produs și ce noi mâncăm?” – se întreabă Ignat.

Potrivit expertului, în majoritatea cazurilor, multe fabrici mari din țară nu folosesc nici măcar lapte praf în producția lor, ci adaugă ulei de palmier în smântână, unt, brânzeturi și alte produse, ceea ce este foarte dăunător organismului uman dacă este consumat constant.

„Unul dintre cei care apără drepturile companiilor lactate mi-a spus că, pe lângă uleiul de palmier, se adaugă multe alte substanțe nocive la produsele care intensifică gustul. Asta se întâmplă, în special, în cazul uneia dintre cele mai mari companii de lactate, care a fost implicată într-un scandal major în urmă cu câțiva ani”, a spus Ignat.

Expertul a reamintit că acum trei ani, au fost examinate aproape toate produsele acestei întreprinderi. Societatea a fost îngrozită să afle ce mănâncă oamenii în țara noastră, deoarece doar 25-30% din compoziția acestor produse era lapte, restul de 70% erau diverse adausuri.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *