Selectați pagina

Vaccinurile sunt metoda cea mai simplă de a îmbolnăvi populaţia

Vaccinurile sunt metoda cea mai simplă de a îmbolnăvi populaţia
Oricât de absurdă ar fi ideea de a face publicitate unui medicament, publicul este tot mai des asaltat de astfel de reclame. Acestea speculează mai ales frica de durere şi perpetuarea unor obiceiuri nesănătoase, cum ar fi consumul excesiv de alimente. Dacă în România publicitatea la medicamente este abia la început, în SUA ea a atins apogeul. Cea mai mare parte dintre reclamele americane la medicamente înfăţişează personaje fericite şi radiind de sănătate. Mesajul este de regulă următorul: „da, medicamentele sunt scumpe, dar merită să daţi aceşti bani. Preţul ridicat este o garanţie a calităţii şi ar trebui să vă bucure, întrucât el reflectă uriaşele investiţii pe care companiile farmaceutice le fac în cercetare.” Singura parte reală din aceste mesaje publicitare este că medicamentele sunt într-adevăr foarte scumpe. De aceea ele şi aduc profituri uriaşe companiilor producătoare, obţinute însă cu preţul sănătăţii şi uneori al vieţii „consumatorilor”.
Atât medicilor, cât şi pacienţilor li se spune că preţurile mari se datorează faptului că medicamentele sunt unele noi. Noutatea ca garanţie a eficienţei sau a calităţii nu este însă decât o stratagemă publicitară şi încă una intens folosită  în societatea de consum. Pentru a evita plictiseala „consumatorilor” şi a rămâne în atenţia acestora, într-o lume în care schimbarea este cuvântul de ordine, multe companii recurg la acest truc. Astfel că ele modifică uneori doar ambalajul, scot periodic pe piaţă câte un produs uşor modificat faţă de cele existente sau aplică pur şi simplu eticheta „nou“ pe vechile produse.
Companiile farmaceutice însă îşi înşeală clienţii atunci când justifică preţurile exorbitante prin noutatea produselor.
Societatea de consum şi sistemul de publicitate pe care ea se bazează au creat o adevărată goană a clienţilor după produse „de firmă”, aşa numitele branduri. Acestea aparţin de regulă unor companii cu o mare puterea financiară care investesc masiv în publicitate şi de aceea au şi vânzări uriaşe. În mintea marii majorităţi a cumpărătorilor brandul este asociat cu ideea de calitate, deşi de cele mai multe ori pot fi cumpărate produse de aceeaşi calitate la preţuri sensibil mai mici, doar pentru că nu aparţin unor firme renumite.
În spatele mediatizării deşănţate a vaccinurilor se ascunde un adevăr înspăimântător: niciunul dintre vaccinurile existente la ora actuală, pentru niciuna dintre boli, nu este cu adevărat eficient. Vaccinurile sunt o sursă extraordinară de profit care nu comportă nici un risc pentru companiile farmaceutice, mai ales de când reacţiile adverse post-vaccinale sunt recompensate de guvern.
Influenta grupare Clubul de la Roma susţinea într-un material scris că populaţia planetei este prea numeroasă şi este necesară reducerea acesteia cu 90%.  În mod evident, prin  războaie şi epidemii (HIV, Ebola, Marburg, probabil West Nile şi SARS), se poate ajunge la îndeplinirea acestui deziderat. Alte grupări elitiste (Comisia Trilaterală, grupul Bilderberg) au exprimat acelaşi punct de vedere în legătură cu suprapopularea planetei. Aşadar, vaccinurile nu sunt numai o sursă de venit, ci şi o foarte bună modalitate de fragilizare a sănătăţii populaţiei şi chiar de reducere a numărului acesteia, după cum se va observa din aspectele expuse în continuare şi din alte articole expuse pe acest site.

Dacă toate substanţele care ajung în organism, împreună cu moleculele secretate în cadrul răspunsului imun pentru protejarea organismului ar ajunge la celulele creierului, funcţionarea acestuia ar fi grav afectată, întrucât neuronii sunt printre cele mai sensibile celule ale organismului. Pentru protejarea creierului, natura a prevăzut așa-numita barieră hemato-encefalică (BHE), care este reprezentată de contactul dintre celule gliale speciale, numite astrocite, şi vasele de sânge de la nivelul creierului. Caracteristica acestei „frontiere” este  permeabilitatea selectivă pe care o are. Doar moleculele solubile în grăsimi, cum ar fi dioxidul de carbon, oxigenul, steroizii şi alcoolii pot trece foarte uşor bariera hemato-encefalică. Această structură fiziologică, BHE, are rolul de a menţine în limite normale toţi parametrii biologici şi biochimici ai creierului, iar pentru aceasta nu permite tuturor substanţelor care există în sânge să pătrundă în creier. Afectarea BHE poate apare în caz de traumatisme, radiaţii, infecţii, hipertensiune şi probleme în dezvoltarea ei în timpul vieţii intrauterine şi imediat după naştere.

Aluminiul, ca adjuvant în vaccinuri, prezintă riscul apariției unei inflamaţii a creierului pe termen lung, a unor reacţii autoimune şi a unor complicaţii neurologice asociate. Datele existente asupra farmacocineticii adjuvanţilor cu aluminiu sugerează că aceşti compuşi intră în circulaţia sistemică şi apoi traversează bariera hemato-encefalică.

Un alt adjuvant neurotoxic care este introdus în vaccinuri este polisorbatul 80, având ca nume de brand – Tween, Canarcel sau Alkest. Această substanţă este un emulsifiant derivat din sorbitan polietoxilat şi acid oleic, şi este utilizat în alimente – mai ales în îngheţată –  sau alte produse, printre care şi vaccinuri. Printre acţiunile nocive ale polisorbatului 80 a fost dovedită acţiunea sa de producere a infertilităţii şi de a facilita trecerea anumitor medicamente prin bariera hemato-encefalică.
Nu ne-am propus descrierea exhaustivă a tuturor efectelor nocive ale adjuvanţilor puşi în vaccinuri, ci doar enumerarea unor exemple care să arate modul în care se manifestă, la nivelul creierului,  nocivitatea acestor substanţe. Aşadar nou-născuţii, care nu au sistemul imunitar în deplină funcționalitate şi al căror creier şi barieră hemato-encefalică nu sunt încă complet dezvoltate din punct de vedere funcţional, sunt bombardaţi cu un număr excesiv de vaccinuri. Acestea reprezintă atât un stres pentru imunitatea copiilor din cauza agentului patogen pe care îl conţin, cât şi un risc de afectare a creierului. Vaccinurile pot afecta creierul atât direct – prin potențialul lor neurotoxic, cât şi prin modificarea permeabilităţii BHE, de către adjuvanţii din vaccinuri.
de Alex Ionescu

Bibilografie:

Horowitz Leonard G, Emerging Viruses: Aids & Ebola
Collin Jonathan The Townsend Letter for Doctors & Patients
[2004] An Open Letter From Dr. Robert Strecker
Strecker Memorandum & W.H.O Murdered Africa
Gerhard Scheuch et al., Inhaling to mitigate exhaled aerosols, PNAS 2004, 101 (50), 17383-17388.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.